adamekksi 28 Napisano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Cześć, ostatnio udało mi się nabyć dosyć okazyjnie nowy egzemplarz bq power zone 650 w za 250zł, jednak spotkałem się z komentarzem, że power zone to syf, czy tak rzeczywiście jest? Czy powinienem go zwrócić i zaopatrzyć się np. w vero m2 600w? Nie stać mnie na nic droższego, z chęcią przetestowałbym osobiście tego bq, ale trzeba zrywać wszystkie folie żeby się do niego dostać i obawiam się, że sprzedawca mógłby go w takim stanie nie przyjąć. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
slo1q 337 Napisano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 E, to naprawdę przyzwoity zasilacz. Dobra regulacja napięć, niskie tętnienia, solidne okablowanie, cichutki, wydajność na granicy bronze / silver. Jak za 250 zł to całkiem fajny zakup, o ile faktycznie potrzebujesz takiej mocy. Vero jest gorszym jakościowo zasilaczem. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
adamekksi 28 Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 (edytowane) Kurcze, dzięki wielkie, po tym komentarzu zdecydowałem się na sprawdzenie i.... cieszę się jak małe dziecko Wcześniej miałem w obudowie jakiegoś gigabyte 450w, kupionego zresztą kilka lat temu na tym forum i myślałem, że to mój sapphire rx580 jest odrzutowcem w pcie nawet w spoczynku, ale okazało się, że był nim gigabyte, czuję się podobnie jak podczas przesiadki z hdd na ssd (Co nie zmienia faktu, że nadal nie polecam rx580 od sapphire, bo w grach to nadal jest odrzutowiec, w dodatku z piszczącymi cewkami) Edytowane 29 Stycznia 2020 przez adamekksi Cytuj Link to post Share on other sites
Elomin 65 Napisano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 (edytowane) Cześć, ostatnio udało mi się nabyć dosyć okazyjnie nowy egzemplarz bq power zone 650 w za 250zł, jednak spotkałem się z komentarzem, że power zone to syf, czy tak rzeczywiście jest? ogólnie marka beqiuet leci lotem koszącym w dół od jakiegoś czasu, tak, że no ...odradzam polecam rozejrzeć się za czymś od Corsair'a, OCZ'a a najlepiej Antec Edytowane 29 Stycznia 2020 przez Elomin Cytuj Link to post Share on other sites
slo1q 337 Napisano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 ogólnie marka beqiuet leci lotem koszącym w dół od jakiegoś czasu, tak, że no ...odradzam polecam rozejrzeć się za czymś od Corsair'a, OCZ'a a najlepiej Antec xD Zanim to skomentuję tak na serio, to podziel się proszę argumentacją stojącą za tym stwierdzeniem. Zaiste, nie mogę się doczekać. Cokolwiek merytorycznego poproszę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MacPiston 78 Napisano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 ogólnie marka beqiuet leci lotem koszącym w dół od jakiegoś czasu, tak, że no ...odradzam polecam rozejrzeć się za czymś od Corsair'a, OCZ'a a najlepiej Antec OCZ a najlepiej Antec xDD Chłop wrócił do internetów po dłuższej nieobecności Co prawda Antec ma teraz fajne zasilacze, ale ten BeQuiet! jest niczego sobie... wiadomo że to nie jest top ale jeśli został kupiony w dobrej cenie to nic nie można mu zarzucić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3602 Napisano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 polecam rozejrzeć się za czymś od Corsair'a, OCZ'a a najlepiej Antec Corsair poza TXM550W i RMX nie ma nic co warto brać przy obecnej sytuacji na rynku. OCZ?, wiesz co stało się z firmą? bo nie wydaje mi się... Ostatnie sensowne i opłacalne modele Anteca to VPF 550, Antec True Power Gold / Antec Edge i to parę ładnych lat temu kiedy jeszcze Mrozinho tu zaglądał . @@adamekksi, ile masz gwarancji na ten PSU? elektrycznie to nic wybitnego, pod jaki konfig ten PSU? Za 239zł jest obecnie Focus Gold 450W z 7 letnią gwarancją. Cytuj Link to post Share on other sites
pan_tymek 1 Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Posiadam tego Be Quieta'a. Jestem bardzo zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
FDSBFDVXC 5 Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Be Quiet będzie lepszym wyborem,w przeciwieństwie do Vero posiada dc-dc,zamiast niezależną regulację napięć oraz japońskie kondensatory,gdzie jednostce obok są tajwańskie,a co do kultury pracy to BQ powinien być cichszy. Jednym słowem lepsza elektronika jest zamontowana w BQ,więc wybór oczywisty. Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3602 Napisano 19 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Be Quiet będzie lepszym wyborem,w przeciwieństwie do Vero posiada dc-dc,zamiast niezależną regulację napięć oraz japońskie kondensatory Od kiedy Teapo to japońskie kondensatory? - pomyśl zanim coś napiszesz. Cytuj Link to post Share on other sites
FDSBFDVXC 5 Napisano 19 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 To w takim razie na stronie producenta jest błąd i ten BQ nie ma japońskich kondensatorów. https://www.bequiet.com/pl/powersupply/387 Cytuj Link to post Share on other sites
pan_tymek 1 Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Od kiedy Teapo to japońskie kondensatory? - pomyśl zanim coś napiszesz. Chwalą się współpracą z Japończykami na tym tle. Pewnie tak samo Iphone jest chiński bo tak na nim napisano. Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3602 Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Tu nie chodzi o to co gdzieś jest produkowane tylko o sam fakt, Nippon Chemicon/Rubycon/Panasonic to dużo lepsze kondensatory niż Teapo, a pisanie że w tej jednostce są "japońskie kondensatory" to najzwyczajniej w świecie wprowadzanie w błąd. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts