iamnotreal 193 Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Szukam kolejnego modelu na telefony do biura. Obecnie mamy kombinację starych Lumii jeszcze z Windows mobile i Redmi 4A/5A/6A. Nokie nadają się do śmieci tak realistycznie (ale niektórzy się przywiązują i dopiero jak teraz zaczęły padać to są zgłoszenia chęci wymiany), starsze Xiaomi też zaczynają szwankować (głównie przez ilość ramu, tak przypuszczam, niektóre aplikacje - szczególnie Yanosik - potrafią się wywalić bez ostrzeżenia). Wymagania: - nowy - cena do 800zł - dystrybucja PL z vat 23% (albo dystrybucja EU vat 0% z adekwatnie niższą ceną) - min 3GB ram - dual sim (może być gniazdo hybrydowe) - USB type-C - android 9 (lub wyżej) mile widziany, ale 8 też obleci jeszcze. - ekran 1080p mile widziany, bo gó**o-ekrany w Redmi z serii A są trochę bolesne przy dłuższym użytkowaniu. Telefony głownie do rozmów i maili, zdarza się używanie jako nawigacji, plus część pracowników używa dual sim do prywatnej karty, wtedy użytkowanie jak to zwykły smartfon. Nie jest to oczywiście zabronione, ale nie jest też jakby moim głównym focusem, mają się sprawdzać przede wszystkim jako telefony biurowe, a co kto z nimi robi po godzinach to już jego sprawa. Moje typy: Redmi Note 8 w wersji 4/64 - 740zł Redmi Note 8T w wersji 4/64 - 730zł (no do końca zauważam różnice między Note 8 a 8t, a zdania który lepszy są podzielone w necie) Redmi 8 4/64 - 670zł Lenovo Z5s 4/64 - 700zł Honor 10 Lite 3/32 - 780zł Jak dla mnie zwycięzcą jest Note 8t (ewentualnie 8, jeżeli jakaś różnica poza dychą w cenie faktycznie między nimi istnieje), ale może: a) nie biorę pod uwagę jakiejś opcji lub b) pomijam jakąś dyskwalifikującą wadę. Rozważałam też refurby Galaxy S8/S8+ (do dostania za okolice tysiaka), ale jednak brak sensownej gwarancji trochę mnie odrzuca od tego pomysłu. Cytuj Link to post Share on other sites
testuja 26 Napisano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 no do końca zauważam różnice między Note 8 a 8t Z tego co wiem, to główna zmiana: 8T ma NFC, za to nie ma diody powiadomień. 8 ma diodę, ale nie ma NFC. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Z jakiego sklepu wziąłeś te ceny? IMO w tym budżecie najlepszą opcją jest właśnie Note 8T Cytuj Link to post Share on other sites
Blakeburn 31 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Rozważałam też refurby Galaxy S8/S8+ Jeśli będą stosowane jako nawigacją to wypalą się w nich Amoledy. Teraz jest promocja w x-komie i masz Redmi Note 7 4/128 za 699 zł, według mnie warto Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts