Mateox8 4 Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Witam Otóż mam problem z piszczeniem mojego chłodzenia AIO mianowicie gdy włączę komputer owe chłodzenie piszczy. Wcześniej myślałem że to od karty graficznej lub zasilacza lecz po odpięciu zasilania pompy problem nie występuje. Wysyłać ją na serwis ? Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Napisz do serwisu SPC, może coś doradzą. Cytuj Link to post Share on other sites
Mateox8 4 Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Właśnie napisałem lecz narazie cisza Zauważyłem że jest to wina jednak wentylatora gdy słychać to piszczenie to jego rpm skacze do 1100 i po chwili spada do 800 i to tylko w tym jednym wentylatorze, więc może to on jest zepsuty ? Co ciekawe gdy przestawię z trybu PWM na DC to piszczenie ustępuje Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Wentyle od SPC mają jakąś dziwną skłonność do wydawania dziennych dźwięków. Mam zestaw SPC Corona RGB i jeden z wentylów lubił sobie terkotać. Teraz zmieniłem obudowę i przerzuciłem je wszystkie na front, przez chwilę znowu wydawał dźwięki, ale ustąpiły po chwili i na razie jest cicho od paru dni. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts