CrazyAlpaca 0 Napisano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Hej, niedługo będę wymieniał PC (mam zasilacz i HDD z obecnego) i prosiłbym o rady. Złożyłem na razie coś takiego. Zastosowanie komputera : gry, filmy, sieć Maksymalna kwota : 4-4.5k Kiedy zamierzam kupić komputer? : luty Których części potrzebuję : wszystko oprócz HDD i zasilacza Czy będę podkręcać sprzęt? : nie Rozdzielczość mojego monitora i model : 144hz, 1080p (prawdopodobnie ASUS TUF VG259Q) Specjalne wymagania : cicha karta graficzna, kultura pracy Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : HDD WD 1TB, zasilacz Corsair VS550 550W 80 Plus Własna propozycja zestawu : https://www.x-kom.pl/lista/idjogciok Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Kosmetyka. SSD na NVME, obudowa na SG1. Przy dopłacie 60 zł masz też RX 5700 XT w wersji Gaming od MSI z bardzo dobrym chłodzeniem https://proline.pl/koszyk/c0a3196d Oczywiście wydajność również na plus. Stawiając na kulturę pracy zmień chłodzenie box na Fera czy Fortis. Z czasem warto pomyśleć nad bardziej sprawdzonym zasilaczem. Cytuj Link to post Share on other sites
CrazyAlpaca 0 Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Czym się różni ten dysk? Tak z ciekawości, bo jestem zielony w temacie. Obudowę chcę zabudowaną, żeby mi nic nie migało i nie świeciło z wnętrza Co do karty, to wolę Nvidię, miałem kiedyś Radeona i nie wszystko śmigało tak, jak powinno (pewnie wina sterowników). Chłodzenie jakieś konkretne? Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Czym się różni ten dysk? Jest szybszy, to dysk na protokole NVMe, a nie nie AHCI jak MX500. Jak nie chcesz Radeona to RTX 2060S ale z lepszym chłodzeniem, buda bez M jest bardziej przewiewna, do tego Fortis na start, Ryzen 3XXX są gorące, na stockowym coolerze ~80 stopni https://proline.pl/koszyk/4260499b Cytuj Link to post Share on other sites
CrazyAlpaca 0 Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Buda bez M ma prześwit od góry, czyli też będzie mi świeciła. Aż taka różnica jest? Co do grafy, to jaką proponujesz? Bo czytałem recenzje tej i wypadała bardzo dobrze, a cenę też ma dobrą. Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Osobiście nie wpakowałbym Ryzena 3600 pod OC z RTX 2060S do tak budżetowej skrzynki jak SG1, brałbym coś lepszego. Obudowę kupuje się już na lata, tak samo zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
CrazyAlpaca 0 Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Osobiście nie wpakowałbym Ryzena 3600 pod OC z RTX 2060S do tak budżetowej skrzynki jak SG1, brałbym coś lepszego. Obudowę kupuje się już na lata, tak samo zasilacz. Jestem otwarty na propozycje, byle nie za miliony monet i żeby była możliwie zamknięta, bez prześwitujących ścian. Co do procka, to na pewno kręcił go nie będę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts