settokaiba 0 Napisano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Cześć, od dawien dawna mam pewien dziwaczny problem z psn na ps4. Od początku. Mój dobry kumpel użycza mi swojego psn żebym mógł grać z nim multi w Soulsy. Założył swoje konto na mojej konsoli, ustawił, że jest on "dawcą" i gdy loguję się na swój profil na ps4 mogę ciągnąć jego psn. Także jest fajnie. Ogólnie nie ma żadnych problemów z łącznością itp. Ale jest właśnie jedno ALE. O ile nie zdarzają się problemy gdy ktoś mnie przyzywa w Soulsach, czy ja kogoś - ot czasem zerwie połączenie, ale zdarza się to x na 10 przypadków - o tyle gdy owy kumpel "dawca" chce pograć ze mną na multi o tyle od zawsze był problem. Jak ten problem wygląda ? ano tak. Stawia znak. klikam. czekamy --> błąd przyzwania upiora. (działa to w obie strony) Ale to nie wszystko , od początku mieliśmy problemy by połączyć się nawet na słuchawkach poprzez tę całą imprezę. On mnie słyszał a ja jego nie. hmm. co zrobić ? ano coś się dało zrobić. Kumpel zaczął udostępniać swój net z fona - miał sieć play. I normalnie mogliśmy grać. I słyszeliśmy się na "imprezie" i on mnie mógł przyzwać i ja jego. Aham, dla odróżnienia graliśmy też w Bloodborna i taka sama sytuacja. Z rutera nie idzie, z fona idzie. Ale ale, schody zaczynają się teraz. Kumpel dostał nową pracę w salonie plusa, zmienił sieć i du*a... Nie działa. Ani ruter domowy, ani udostępnianie neta z plusa. (ale dla odmiany "impreza" działa bezproblemowo- każdy się słyszy) Ja normalnie mogę innych graczy przyzwać, on może innych, baaa, ja sobie pogrywam z dwoma innymi kumplami, tylko z nieszczęsnym "dawcą" psna jest problem. Od początku był i trwa nadal. Z jego rutera nie idzie się połączyć - testowane na DS 3 i BB. Natomiast z fona playa bezproblemowo - ot czasem zerwało połączenie, ale ogółem dało się grać. Z sieci plus - jak z rutera. ni hu hu. Ogarnia ktoś taki temat ? Ja jestem ogólnie laik w tego typu tematach, kumpel szuka rozwiązania na własną rękę ale jak narazie klapa. Co jest grane, że innych graczy normalnie możemy przyzwać, a sami siebie nie. Przecież to nie jest wina tego że dzielimy się psnem bo jak przełączał się na playa było wszystko ok. A to był przecież ten sam psn. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts