bialy897 0 Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 (edytowane) cześć! Chce kupić nowy monitor do mojego PC, ustaliłem że skłaniam się do rozmiaru 27'-29' z rozdziałka WQHD, albo 4k jak coś sensownego zmieści się w budżecie. Problem pojawił się przy wyborze miedzy matrycami IPS/VA. Z innych wymagań to PIVOT, albo otwory montażowe VESA. Srebrzysta czerń, mało Hz i dobre kolory w IPS, smużące VA, dużo lepsza czerń z nieco gorszymi kolorami, nie ma problemu znaleźć sztuki z 60Hz+. Przyznam szczerze, że im więcej czytam, tym głupszy się czuję i mam coraz większy mętlik w głowie. Monitor użytkowany będzie praktycznie do wszystkiego - internety, praca (głownie na excel'u), czasami jakaś gra (raczej z tych wolniejszych typu wiedźmin/kingdom come), dodatkowo hobbystycznie kodze, wiec fajnie by było jakby monitor miał split-screen (ale przeżyje bez tego). Budżet jaki chce przeznaczyć na nowy monitor to ~1500zł, ale im mniej tym lepiej Z reaserchu który zrobiłem, wybrałem kilka pozycji: Samsung LC27JG50QQUXEN Acer Nitro VG270UbmiipxLG 27uk650 - tylko tu ciężko z dostępnością w PL, może się jeszcze to zmieni? A może coś innego?Z góry dziękuję za jakąkolwiek poradę Edytowane 15 Stycznia 2020 przez bialy897 Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Podłącze się do tematu bo też szukam monitora 27 cali WQHD 75 Hz +, a problem polega że nie wiem jaką matrycę wybrać, mam aktualnie TN FHD a głównie to filmy, gry i czasami co poczytać w necie Kruchy Cytuj Link to post Share on other sites
bialy897 0 Napisano 17 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Poradzi ktoś coś proszę? Edytowane 17 Stycznia 2020 przez bialy897 Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 https://allegro.pl/oferta/monitor-led-hp-27xq-27-tn-1-ms-displayport-7836657933?utm_medium=app_share&utm_source=facebookKruchy Sprawdź ten Kruchy Cytuj Link to post Share on other sites
kepa416 0 Napisano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Ja mam w/w Samsunga po przesiadce z Eizo FS2333 jest ok. Jedyne co to podświetlenie na czarnym ekranie jest denerwujące mnie jako pedanta bo widać jasne plamy. Przykład np. film czy serial przy cięciu scen czy ladowanie gier. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts