Merku121 0 Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Witam mam problem ponieważ postanowiłem ulepszyć sobi komputer i kupiłem płytę główna „ASUS PRIME A320M-K” wraz z procesorem „AMD RYZEN 3 1200” i ramem „HyperX 8 GB” lecz po zamontowaniu i podłączeniu wszystkich kabelków włożenia procesora itd. Komputer się nie odpala. Wszystko mam dobrze podłączone, włożone lecz nie chce działać. Po wciśnięciu na obudowie włącznika nie chce się odpalić wiatraczek od procka jak i od zasilacza nie chce się nawet ruszyć. Zasilacz na starej płycie od intela działa a tu nawet się nie rusza. Jaki może być powód tego i co muszę zrobić ? Dodam jeszcze ze zasilacz to jakiś „Logic” 500W VOL:230V FREQ: 60-50HZ , atx 12V Cytuj Link to post Share on other sites
drumlin 5 Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Jeżeli jest jak mówisz to masz nie sprawna płytę główną gdyby procesor bądź ram nie był sprawny to wentylator i tak by ci się zakręcił. Cytuj Link to post Share on other sites
Merku121 0 Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 (edytowane) Hmm wydaje mi się że jest sprawna choć nie znam się mogę tylko powiedzieć że jak podłączam kabel LAN to światełka działają więc płyta główna raczej też działa ? Czy się mylę? Jednak zasilacz przy drugiej płycie głównej wlacza się i wyłącza po 2 sek. W sensie wiatraczki się odpalają i nagle komputer się wyłącza. Dodam jeszcze że te podzespoły były kupione przez x-kom więc wątpi że by dali niesprawne rzeczy. Edytowane 14 Stycznia 2020 przez Merku121 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Podepnij to pod jakiś zasilacz a nie produkt zasilaczopodobny, może wtedy ruszy Cytuj Link to post Share on other sites
Merku121 0 Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 W sensie? Jaki zasilacz bo nie do końca rozumiem Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Podpiąłeś wszystkie zasilania do płyty ? Samo ATX 24-pin nie wystarczy by odpalić nową płytę. Zasilacze Logic to czarna lista, tykające bomby, zbieraj kasę na nowy PSU bo ten się do niczego nie nadaje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts