Kredo 1 Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Witam, chciałem podpytać czy ktoś dokonywał zakupy na https://telefonium.pl/ ?? Na pierwszy rzut oka sklep wygląda normalnie, jednak po bliższym przyjrzeniu się nabrałem wątpliwości. Mianowicie: - mają znacząco niższe ceny, niż gdzie indziej, - dane kontaktowe na stronie są ubogie/praktycznie zerowe, - adres do zwrotu, to adres inny niż ten w CEIDG, adres innego podmiotu (chyba, że już nie funkcjonuje, ale i to ciężko stwierdzić), - w CEIDG niby podmiot o tym NIP istnieje od 1995 do dziś, jednak kody jakimi się posługuje nie pasują do sprzedaży detalicznej/online elektroniki - opinii o sklepie w sieci też garstka - historia strony www (Archive.org) pokazuje, że wcześniej byli z siedzibą (do 2018) w Łodzi, teraz Reda. Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Nigdy nie miałem styczności z tym sklepem , nigdy też nie miałem problemów i nie naciąłem się na przekręt bo zawsze wybieram sprawdzone sklepy (morele agito komputronik x-kom ) Strasznie powolna strona nie wzbudzająca zaufania. Ja nie ryzykowałbym tam zakupu. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3882 Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Najpierw parę razy do nich zadzwoń i zobacz czy odbierają. No i jak @up. Ja też wolę nie ryzykować dla 50-100 zł... Cytuj Link to post Share on other sites
Kredo 1 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Trafiłem na ich ofertę przypadkiem na nokaucie. Zawsze gdy widzę atrakcyjną ofertę od nieznanego mi podmiotu, to włącza mi się tryb inwigilacji Jeśli to lipa, to może ktoś trafi na ten temat zanim dokona tam zakupu. Może też jestem w błędzie. Jednak możliwość dokonania u nich zakupy wyłącznie poprzez przelew, to kolejny z powodów aby ich omijać. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1028 Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Płatności: przelew na konto prywatne. Dzięki temu bezpośrednio sponsorujesz "właściciela" sklepu. Działalność: Produkcja wyrobów jubilerskich i podobnych - zakupione telefony będą pozłacane, bądź wysadzane kamieniami, tak więc się opłaca. Firma ma siedzibę w Redzie, telefon stacjonarny jest z Poznania, a mógłby być na Kajmanach. Wnioski sobie wyciągnij. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Kredo 1 Napisano 9 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 I się zaczęło - http://www.opiniuj24.pl/opinie/Telefonium.pl 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts