mutissj 2199 Napisano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Witam, jak w temacie potrzebuje porządny router uniwersalny aby mógł sobie w razie czego zmienić dostawce m.in z obsługą sieci: - kablowych - telefonicznych ADSL, VDSL - światłowodowych netia czy kablówka - modemów usb 3G/4G/LTE i też: - sieć lokalna między pecetami 1GBits - Wi-Fi do dwóch laptopów i 3 smartphonów - client (do podpięcia się do monitoringu na parking w innym pokoju - lokalnie) aktualnie jestem podpięty drogą telefoniczną pod Neostrade do 80mbit, używam FunBoxa 1.0, który ogranicza mnie w sieci lokalnej do 100mbit/s, potrafi również zgubić lub spowolnić połączenia przy uploadzie dużych plików, czasem jak padnie internet to podpinam modem USB z LTE bezpośrednio do PC. Generalnie czekam aż się umowa skończy i zmieniam na coś innego, póki co muszę na tej neostradzie zostać, ale już chciałbym router zmienić. jak na razie znalazłem dwa routery od TP-LINKa tzw. VR600 i VR900, pytanie czy się nadadzą do wyżej wymienionych zastosowań? Zapraszam do odpowiedzi Edytowane 2 Stycznia 2020 przez mutissj Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 (edytowane) https://www.routery.sklep.pl/DrayTek-Vigor-2862Lac-97514.html Najlepiej kup jakąś używkę do ADSL a potem zmienisz na jakiś porządny router. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Edytowane 3 Stycznia 2020 przez benutzer 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 (edytowane) @UP dzięki za propozycję A możesz coś polecić pod ADSL i kablówkę z portami 1Gbit/s + Wi-Fi? (bez obsługi 3G/4G/LTE itd) Edytowane 3 Stycznia 2020 przez mutissj Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts