karlkraw20 0 Napisano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 Witam, czy backlight bleeding to dosyć częste zjawisko w monitorach?? Pytam, bo mam Philipsa 349x ultra wide VA i mam delikatne biale plamy, oczywiscie nie wplywa to prawie w ogóle na odbior obrazu, zastanawiam sie czy robic zwrot, bo jak wiadomo moge trafic na gorszy egzemplarz. Ogólnie przeglądając recenzje monitorów na Ithardware, to prawie każdy testowany przez nich sprzęt boryka sie z tym problemem niezaleznie od matrycy. Dodaje zdj. jak to wygląda w nocy https://zapodaj.net/f4119601a2b8f.jpg.html Cytuj Link to post Share on other sites
Sentymentalny 78 Napisano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 Tam praktycznie nic nie ma. IMO bardzo dobra sztuka. Natomiast jeśli jesteś na tym punkcie przewrażliwiony to zadam Ci pytanie - jaki % czasu monitor będzie wyświetlał czarny kolor na całym ekranie przy zgaszonym świetle? Cytuj Link to post Share on other sites
karlkraw20 0 Napisano 1 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 Tam praktycznie nic nie ma. IMO bardzo dobra sztuka. Natomiast jeśli jesteś na tym punkcie przewrażliwiony to zadam Ci pytanie - jaki % czasu monitor będzie wyświetlał czarny kolor na całym ekranie przy zgaszonym świetle? W sumie masz racje, a naprawdę nie chce mi się bawic w zwroty, na dodatek inny egzemplarz może mieć jeszcze większy bleeding i martwy pixel Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 IMHO trafiłeś na bardzo dobry egzemplarz. Jeżeli zdecydujesz się na zwrot i wymianę większe szanse są że trafisz gorzej niż lepiej. Ja bym zostawił to co masz. Dobierz sobie odpowiednią jasność podświetlenia - optymalnie zazwyczaj jest około 35% i będzie dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 To co masz to jest najlepsze co może się trafić. Cytuj Link to post Share on other sites
karlkraw20 0 Napisano 6 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Dzięki Panowie za rady, monitor został ze mną Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts