Nuratar 3 Napisano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Witam, Ponieważ mój DeathAdder (wersja leworęczna, model 3500 DPI) powoli zaczyna się kończyć, szukam czegoś w zamian. - Budżet: ok. 150 PLN - Obecna mysz: Razer DeathAdder leworęczna - DPI: ~1600 - Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: Nigdy mnie to nie interesowało, nie mierzyłem. - W co grasz: FPSy (w zasadzie tylko single), 4X, RPG - Ile przycisków używasz w myszce: 2 + kółko, 2 boczne rzadko - Chwyt: w zasadzie fingertip - Ułożenie palców: 2-2-1 - Wielkość dłoni: 20 cm - Dlaczego chcesz zmienić: Ponieważ obecna zaczyna robić fochy, głównie w działaniu kółka (przy scrollowaniu w dół potrafi pojechać w górę, albo skakać góra/dół), lewy przycisk też czasami robi co chce + problemy ze sterownikami i podświetlaniem. - Uwagi: Musi być albo leworęczna, albo uniwersalna. Ponieważ gram/korzystam z komputerów ponad 30 lat i w początkach kariery wybór myszek był: albo się jej używało takiej, jaka było, albo wcale, wpoiłem sobie korzystanie lewą ręką z praworęcznego układu klików, ale praworęcznej ergonomii nie dam rady. Styl trzymania myszki też wynika z tego, jakie były one duże w porównaniu do mojej dłoni, a nie ponieważ tak postanowiłem (podejrzewam, że przy odpowiednio dużej bez problemu zaadaptowałbym się do "claw"). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts