andreew666 1 Napisano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 Witajcie! Przyszedł czas na mojego G3s więc liczę na jakieś podpowiedzi z Waszej strony. Najważniejsze cechy nowego urządzenia: - pojemna bateria (lub dobre oprogramowanie zarządzające tak żeby chociaż te 1,5 dnia wytrzymał bez ładowania) - aparat ( nie wymagam nie wiadomo czego ale takie 7/10 było by spoko) - 6/128 lub 6/64 ( nie mniejsze bo w obecnym telefonie brak miejsca właśnie najbardziej mnie irytuje) - ekran im bliżej 6" tym lepiej (nie chcę jakiegoś kloca 6,5" czy więcej) - ogólna płynność działania ( nie gram w gry, ale mam czasem sporo aplikacji które działają w tle więc nie chcę się znowu męczyć jak z obecnym LG) -NFC i dobrze jakby był minijack Telefon będę brać na raty 0% z polskiej dystrybucji więc wszelkie gearbesty itd odpadają. Budżet z takim a nie innym zakresem bo może nie warto będzie dopłacać do 1500 zł. Pomijam również urządzenia z jakimś wielgaśnym notchem. Cytuj Link to post Share on other sites
Elomin 65 Napisano 26 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 po dłuższym obcowaniu, mogę z czystym sumieniem polecić https://www.ceneo.pl/64394911 Cytuj Link to post Share on other sites
andreew666 1 Napisano 27 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 ciekawa propozycja chociaż trochę przekracza budżet., no i ta bateria nie ma pochlebnych opinii. Może jeszcze ktoś coś podrzuci Cytuj Link to post Share on other sites
vivaldi2004 3 Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 (edytowane) A taka propozycja: https://shop.huawei.com/pl/product/huawei-nova3 Tylko nie wiem jak to jest ze wsparciem. Edytowane 28 Grudnia 2019 przez vivaldi2004 Cytuj Link to post Share on other sites
andreew666 1 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 No też ciekawa propozycja, chociaż po tej przerwie świątecznej wpadło nieco gotówki iii rozważam zwiększenie budżetu i zakup Mi 9 / Huawei P20 Pro. Z tym drugim jeszcze się waham jak to będzie ze wsparciem. Cytuj Link to post Share on other sites
andreew666 1 Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Wiem że nie powinienem pisać kolejnego posta pod swoim, ale nie mogę edytować, a pojawiła się ciekawa opcja. Mianowicie jest do wyrwania Mi mix 2s 6/128 --- za ok 1250 zł licząc to w ratach. Podstawowe pytanie czy warto brać go w tej cenie, wszak to już prawie 2-letni smartfon. Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Dwuletni smarfon będzie mieć lada moment problem z aktualizacjami (ich brak), jak kupujesz go na krótko to luz, ale jak chcesz używać i mieć święty spokój - to lepiej coś nowszego. Poza tym nowsze będą mieć nowszy procek, więc wydajność też na plus. Zasadnicze pytanie: - chcesz kupić tanio, bo Xiaomi można dorwać na Allegro od nieoficjalnych sprzedawców (wtedy gwarancja jest realizowana przez sprzedawcę, bo telefon nie jest z oficjalnej dystrybucji) Przykładowo taki: https://allegro.pl/oferta/xiaomi-mi-9t-6-128gb-podwojny-sim-niebieski-8636729156 - albo kupujesz z oficjalnej polskiej dystrybucji (oficjalny sprzedawca) i wtedy w takim budżecie możesz dorwać np. Xiaomi Redmi Note 8 Pro: https://allegro.pl/oferta/smartfon-xiaomi-redmi-note-8-pro-6-128gb-nfc-gps-8840694163 Różnica to właśnie forma gwarancji (door-to-door) i przeznaczenie do sprzedaży na polskim rynku Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Czyli płacisz prawie 300 zł za lepszą gwarancję. Ja podziękuje. Też rozważam zmianę na tego 8 note pro z tym że poniżej 1kpln, lub 9 lite (chyba tego wybiorę) Cytuj Link to post Share on other sites
mariuszaerox 3 Napisano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Redmi note 8 pro śmiało mogę polecić Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Zdecydowanie Mi9 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts