Criston 2 Napisano 20 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Criston, koledzy Ci dobrze radzą. Nie ma sensu inwestować w 775 w tym zastosowaniu, będzie to zżerało masę prądu. Jeżeli uparcie chciałbyś się w to bawić, to mam płytę pod 775, tylko obsługuje 4GB ramu(dwa sloty) i mógłbym się jej pozbyć za jakaś tam symboliczna opłata, zależy skąd jesteś? Jestem ze Śląska, ale sprawa płyty się sama rozwiązała. Znalazłem na strychu starego Gigabyte GA-EP41-UDL3 Rev.: 3.3. Na razie na podstawie tego planuję postawić serwer. Do czasu kiedy lekko przyoszczędzę i przeniosę go na nowszą platformę, czyt. AM4. Jednak to nastąpi dopiero po nowym roku, może koniec stycznia, początek lutego. Sam byłem w szoku kiedy zobaczyłem za ile można kupić teraz pamięci DDR4, nawet te z najniższej półki. A może na święta uda się ustrzelić jakieś tanie podzespoły do budowy takiej platformy. Do tego nawet jeżeli udałoby się ustrzelić takiego 200GE to mam ciągle boxowy cooler z r7 2700X, co w zupełności podoła temu prockowi Mam teraz trochę problemów z tymi ramami, które wymieniłem na początku tematu, bo też nie do końca chcą współgrać z tą płytą główną, ale to się zobaczy co z tego wyniknie. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Jak dla mnie trochę bez sensu pakować się w coś na LGA_775 nasze ciężko zarobione pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts