daniel33256 0 Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Witam zgłaszam się z bardzo wielką prośbą z rozwiązaniem problemu, ponieważ gdy uruchamiam obojętnie jaką grę to fps mi falują po miedzy 180-3 fps tak mniej więcej co 10 s. Zaktualizowałem sterowniki od karty graficznej do cpu nawet i do biosu, lecz to nie dało wyznaczonego efektu. Ale ogólnie zaczęło mi się to pojawiać nie dawno kiedy wymieniłem procesor na lepszy, lecz na starym wszystko działo idealnie (mianowicie było mniej fps niż na tym co teraz kupiłem ale fps nie falowały) - po zmianie procesora został przez mnie sformatowany komputer (wszystkie update systemu zrobiłem) i zainstalowałem sterowniki o których mówiłem u góry . Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 A specyfikacja jaka? Nasze szklane kule są w serwisie zewnętrznym... Cytuj Link to post Share on other sites
daniel33256 0 Napisano 11 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 KOMPUTER STACJONARNY CPU : AMD Phenom II X4 940 Black Edition 4x3GHz GPU: MSI GTX 650 ti 2gb GDDR5 Płyta : ASUS M2A-MX RAM : ddr2 8gb 1333 mhz Cytuj Link to post Share on other sites
Elomin 65 Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 zasiłka .... jaka zasiłka ?!?! i w jakiej rozdzielczości grasz ...podaj ale na mój nos to będzie zasiłka albo chłodzenie proca ...ewentualnie procek dogorywa, aMD robiło takie piecyki, które ciężko było chłodzić a 95W TDP to pobożne życzenie )) te procki mają TDP - OD - 125W w górę, przeważnie było to koło 140-145-150W Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil369 54 Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Ta płyta nie obsługuje takiej prądożernej bestii. Sprawdziłem na liście wspieranych CPU. Max co było wymienione to procesory o TDP 95W i znacznie niższych zegarach. Może by to jakoś działało jakby się dało zrobić jakiś mocny undervolting i underclocking. Zbierz kasę, conajmniej z tysiaka i uda się coś współczesnego znaleźć, bo od razu powiem, że więcej idzie na prąd niż twoje graty są warte. Jak jesteś małolatem, to niech to będzie Twój argument. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts