michus456 0 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Witam, otóż kupiłem wczoraj zasilacz silentiumpc vero l2 bronze 500W. Moja płyta główna ma zasilanie 10 pinowe a zasilacz ma 24 pin, zasilacz posiada takze wejscia molex które nie wiem do czego służą i nie mam takich na płycie, posiada także wejscia pci-e 6+2 pin które (chyba) są do podpięcia przy karcie graficznej lecz takich złączy również nie widze, w dodatku na płycie są 2 wejścia pwr 4-pinowe i do czego one służą? Czy muszę kupić przejściówkę 24>10 pin czy da sie to zrobić bez? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
slo1q 337 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Zacznij od podania modelu swojej płyty głównej. Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Ło Panie to żeś poleciał. Porób screeny wtyczek tego swojego sprzętu najlepiej jako całego komponentu i z przybliżenia. Oznacz w Paintcie obramówką o których złączach mówisz, żebyśmy mogli Ci wytłumaczyć do czego to jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Mały Miki 317 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Cóż to za płyta? Złącza Molex są doś uniwersalne można pod nie podłączyć poprzez przejściówki dyski ,kartę graficzną ,wentylatory. Cytuj Link to post Share on other sites
michus456 0 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Płyta IH110MS lenovo głownie mi chodzi o to jak mam podłączyć zasilanie jesli jest 10 pinowe i co to są te dwa wejscia 4 pinowe pwr, złącze cpu jest 6 pinowe ale mozna rozdzielic na 4 i 2 więc z tym nie ma problemu, i wejście molex może jest ale jestem ślepy. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Mały Miki 317 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Wątpię abyś mógł podłączyć wtyczki od tego zasilacza pod tą płytę.Chodzi o to że ta płyta jest dość stara,a zasilacz przeznaczony do nowszych płyt. Jedynie gdzie możesz podłączyć wtyczki to złącze zasilania procesora i karty graficznej,a nie podłączysz zasilania od płyty głównej. Zobacz pod linkiem jak wygląda złącze zasilania od płyty https://www.google.com/search?q=z%C5%82%C4%85cze+zasilania+p%C5%82yty+g%C5%82ownej&tbm=isch&source=univ&client=firefox-b-d&sa=X&ved=2ahUKEwjO5OSV7KXmAhXNcJoKHd_1AnsQsAR6BAgHEAE&biw=1920&bih=966#imgrc=Ym7IOvin9FunqM: Edytowane 8 Grudnia 2019 przez Mały Miki Cytuj Link to post Share on other sites
michus456 0 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Czyli muszę kupić przejściówkę tak? Widzialem kilka takich z 24 pin na 10 Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
slo1q 337 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Tak, najprostszym rozwiązaniem będzie przejściówka ATX 24 PIN do Lenovo 10 pin. Do dostania za dyszkę u Chińczyka. Jeżeli tego kompa masz w oryginalnej obudowie ThinkCentre, to musisz się zaopatrzyć w zasilacz TFX, a nie zwykły ATX, bo się nie zmieści do tej budy. Cytuj Link to post Share on other sites
michus456 0 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Właśnie ten zasilacz da się upchnąć do tej obudowy mimo ze jest oryginalna, ale się zastanawiam bo z poprzedniego zasilacza np nic nie było podłączone do karty graficznej, było tylko zasilanie płyty i procesora, a na karcie gragicznej nie widac zadnego wejscia pci-e, czy jakbym juz kupil ta przejściówkę i podlaczyl cpu, dyski, płytę to czysto teorytycznie powinno być ok? Karta graficzna będzie działać? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Mały Miki 317 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Jak masz starą kartę grafiki,to może być zasilana prosto z gniazda PCI-ex.Nie wszystkie karty graficzne potrzebowały mieć dodatkowe złącze,obecnie już każda. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts