mkforever1 1029 Napisano 7 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Witam serdecznie, podczas składania PC po upgrade sprzętu niestety zerwałem jedną z opasek na kable w obudowie Phanteks Enthoo Evolv. W związku z tym mam pytanie - gdzie można takową opaskę/opaski dokupić albo zamienniki o podobnej zasadzie działania - czyli z jednej strony jest przykręcona do obudowy, z drugiej strony przeciąga się ją przez ucho i zapina rzep. Z góry dziękuję za pomoc! Edytowane 7 Grudnia 2019 przez mkforever1 Cytuj Link to post Share on other sites
skapskiadi 870 Napisano 7 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Takie opaski dostaniesz chociażby w sklepie wędkarskim, gdzie w wędkarstwie są stosowane do trzymania w kupie wędek nieteleskopowych. Musisz jedynie samemu zrobić otwór na mocowanie śruby PW. Ewentualnie w dobrym sklepie elektronicznym powinni je mieć do organizacji kabli. Edytowane 7 Grudnia 2019 przez skapskiadi Cytuj Link to post Share on other sites
mkforever1 1029 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Dzięki za info. Niestety nie bardzo mogę znaleźć możliwe do zastosowania zamienniki. Bo oryginalny pasek jest jakby 2 częściowy, tzn po złożeniu na pół łączy się rzepem. Zamienniki maja rzep „męski” po jednej stronie a „żeński” po drugiej. I dlatego po złożeniu na pół po przewleczeniu przez zaczep nie będą się łączyć... Edytowane 8 Grudnia 2019 przez mkforever1 Cytuj Link to post Share on other sites
skapskiadi 870 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Faktycznie, nie wziąłem tego pod uwagę. Cytuj Link to post Share on other sites
mkforever1 1029 Napisano 17 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 Witam, gdyby ktoś potrzebował opasek tak jak ja wystarczy wysłać maila z prośba na RMA@phanteks.com, opłacić przesyłkę (10€) i poczekać 10 dni :-) Dostałem 4 komplety po 6 oryginalnych opasek różnych długości. Myśle że inne elementy również są do dostania w ten sposób. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts