death143 6 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Cześć wszystkim. Planuje kupić telefon w prezencie dla mamy na święta, przed chwilą był szybki strzał na xkom, zamówiłem Nokie 4.2 za 449pln z odbiorem osobistym więc nie muszę koniecznie odbierać, wcześniej planowałem zakupić Redmi 8a. Który waszym zdaniej będzie lepszy? Telefon do podstawowych zadań dla seniora jak w temacie, nic skomplikowanego robić nie będzie. Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję Jakieś podpowiedzi? Edytowane 6 Grudnia 2019 przez death143 Cytuj Link to post Share on other sites
mi.37 75 Napisano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Wybralbym Redmi 8A ze wzgledu na duzo lepsza baterie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
death143 6 Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Wybralbym Redmi 8A ze wzgledu na duzo lepsza baterie. Z tym że to jest jedyna rzecz w której przeważa a z recenzji widzę, że 2gb ram jednak nie domaga. W Nokii wg tego co zdążyłem przejrzeć Android One czyli prostszy system dla starszej osoby, mniejszy rozmiar a to też dobrze, 3gb ramu, czytnik linii papilarnych i szklana obudowa zamiast plastiku. Właśnie gdyby nie bateria w 8a to w ogóle bym się nie zastanawiał a tak to hard choice bo jednak 5000 to pare dni bez ładowania przy tym jak moja mama używałaby telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
Thor99 3 Napisano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Ja bym został przy Nokii. Telefon do podstawowych zadań nie musi mieć mocnej baterii. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
death143 6 Napisano 11 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Dziękuje za odpowiedzi, raczej zostane przy Nokii chyba że zobacze gdzies do soboty promocje na Redmi 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts