Skocz do zawartości

Recommended Posts

Znowu pomęczę. ;D

niestety zrobiłeś mi ten nowy zestaw (bez wentylatora) na bazie starego (z wentylatorem), przez co stary się usunął.

Mógłbyś wujashek zrobić ponownie z wentylatorem, żebym miał porównanie?

Zdecydowałem, że raczej wezmę z wentylatorem, nie chce zbytnio kombinować.

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj.

Okazało się, że w zasilaczu brakuję kabla do podłączenia napędu i płyty głównej.

Orientuję się czy można gdzieś dokupić takie kable?

Zasilacz to:Corsair HX 520W

Gość JackHammer
Gość JackHammer

plyta na h67- nie podkreci proca.

grafa ta sama.

procek ten sam.

zasilacz gorszy.

obudowa wg mnie gorsza.

w czym ten zestaw jest taki fajny?

Przyznam sie że, nie oglądałem waszych zestawów. Zasilacz też kwestia gustu. U ciebie nawet w zestawie nie było.

Edytowane przez JackHammer
  • 7 lat później...

Witam ponownie!  :)

W 2011 roku kupiłem komputer, który mi poleciliście i korzystam z niego do dzisiaj. Jeszcze raz bardzo za to dziękuję!

Po 7 latach sprzęt się zestarzał i przyszedł jednak czas na pewne zmiany. 

Stoję obecnie przed wyborem kupna nowego kompa lub próby podkręcania starego. Szczerze mówiąc wolałbym odłożyć nabycie nowej maszyny o 2-3 lata.

Komputer wykorzystuję głównie do gry w CS GO i FIFĘ oraz przeglądania internetu i pracy biurowej.

Nie jestem bardzo wymagający i dotychczas wystarczał mi stary komputer, ale:

- jakiś czas temu zepsuł się jeden wiatrak w karcie graficznej (został wymieniony na zamiennik), a obecnie zaczyna szwankować też drugi. Niestety z tego powodu komputer bardzo się grzeję przez co znacząco spada liczba FPSów w grze. Tymczasowo pomaga korzystanie z kompa przy otwartej bocznej klapie.

- kupiłem nowy monitor - AOC G2460PF - 24 cale, a co za tym idzie wysoka rozdzielczość też znacznie obniżyła ilość fpsów.

W związku z powyższym bardzo proszę o pomoc:

- czy uważacie, że da się mój obecny sprzęt jakkolwiek ulepszyć np dokupić RAM, wymienić kartę graficzną lub procesor, podkręcić procek czy waszym zdaniem lepiej olać sprawę i nabyć całe nowe pudło?

W załączeniu dodaję obecną konfigurację mojego kompa. Pozycja numer 5 jest nieaktualna, dysk został wymieniony na nowy.

Dzięki za pomoc!http://www.antykwariatstudencki.pl/zdjecia/zdjecia_duze/40073938_327859144442343_3503560923933573120_n.jpg

• Popieram 1