XAeroViperX 18 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Od pewnego czasu robi mi się coś w grze call of duty modern wafern 2, że przy ładowaniu gry w multi automatycznie mi się gra wyłącz. Dziś się właśnie tak zrobiło kilka razy. Teraz mi się zawiesiło przy ładowaniu i włączyłem menadżera zadań. P{atrze a złóżycie fizyczne wynosiło 77%! Wyskoczył mi komunikat: za mało pamięci prawdopodobnie miejsca na dysku. Dysk mam samsung 500gb i nie wypełniłem go nawet so 1/3. Płytę mam Asus'a a pamięci gooodram'y więc właśnie te pamięci podejrzewam. Pamięci ram mam 2 x 2Gb Za każdą pomoc dzięki Edytowane 11 Czerwca 2011 przez XAeroViperX Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Witam ! Masz możliwość przetestowania pamięci na innym komputerze ? Jeżeli problem będzie nadal występował to pamięci umierają Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Mozna tez pierdzielnac test w memtescie z bootowalnej plytki i sprawdzi pamieci 2 Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 (edytowane) nie masz czasem jakiegoś robala? kiedyś miałem jakieś gó**o co mi obciążało procka 100% też były resety więc może u ciebie wzięło się za pamięci:P http://www.mks.com.pl/skaner/ działa pod explorerem zobacz czy nie działa jakis program w tle do tego przesaknuj w ccleanerze Edytowane 11 Czerwca 2011 przez lukyeti 1 Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A na ile masz ustawioną pamięć wirtualną?? Spróbuj pozamykać niepotrzebne programy działające w tle, a tak pozatym to 77% to jeszcze nie 100%:D 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Zapodaj logi z OTL. Wejdź to trybu awaryjnego i przeskanuj komputer. Czy masz włączoną pamięć wirtualną? Edytowane 12 Czerwca 2011 przez Akker 1 Cytuj Link to post Share on other sites
XAeroViperX 18 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A czy różne śmieci na dysku też mogą spowalniać pamięć? Może póścić Easy Cleaner i niech szuka? Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Np. zbędne programy w tle, spyware itp. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
XAeroViperX 18 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Co najlepsze do szukania zbędnych plików? CCleaner? Cytuj Link to post Share on other sites
Lamowaty 18 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Generalnie tak, CCleaner będzie ok, do tego jeszcze RegCleaner i ręczne usuwanie plików. Po czym sprawdzić wszystko pod kontem wirusów itp., zrobić defragmentacje jakimś porządnym programem i będzie ok. Chyba że masz konkretny "syf" na dysku to optymalnie będzie zrobić format, bo takie szukanie i wyrzucanie zbędnych plików po fakcie deinstalacji (odinstalowujesz przez program z Windowsa, który nie wszystko ładnie czyście) nie jest zbyt dobre i skuteczne. Jeśli nie używasz to polecam RevoUnistaller do deinstalacji na przyszłość jakichkolwiek programów. Edytowane 12 Czerwca 2011 przez Lamowaty 1 Cytuj Link to post Share on other sites
XAeroViperX 18 Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Od wczoraj jest wszystko już ok. Poczyścił mi CCleaner i cod mw2 mi śmiga. Dzięki za rady Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts