hmura 0 Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Cześć, czy ktoś mógłby mi polecić słuchawki do zestawu PC-Audio?b450/x470 aorus elite -> DAC C.E.C DA3N jako dac do zestawu z roksanem caspian mk1 + monitory dynaudio focus 160 gra to bardzo przyzwoicie, czy ktoś słyszał jak ten wbudowany w dac wzmacniacz sluchawkowy sie sprawuje?No i główne pytanie - jakie słuchawki do zestawu? głównie granie w gry komputerowe + Dużo muzyki z różnych źródeł. Napewno, zeby wykorzystac potencjal będą to słuchawki 250ohm ++. Zastanwiałem się nad czymś od Beyerdynamic, jednak nie wiem czym do konca roznia sie dzwiekowo. DT 770/880/990 lub custom game. HD600 i akg k702 k712 to inne propozycje. Muzycznie bardzo szeroko, ale głównie rap+elektronika co jest o tyle smieszne ze pierwsze to raczej bas + srodek a drugie Vka...Z gory dzieki jesli ktos moglby opisac roznice/ polecić cos innego. Cytuj Link to post Share on other sites
DcX82 72 Napisano 26 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Najlepiej pójść do sklepu, gdzie mają też odsłuch i samemu sprawdzić. Ja przesłuchałem DT 770/990, HD600 i parę innych. Wybór padł na DT770 pro 250 ohm. Spora scena, kapitalna detaliczność dźwięku, bas niski i płynny, dynamiczny i nie wlecze się. Góra trochę za ostra i trzeba ją troszkę stonować. Środek ciepły (bez przesady) i nie dominujący. Do elektroniki, gitary klasycznej (czasem lekko przesterowanej), sekcji perkusyjnej, dętej i ambientu są po prostu niewyjęte. DT 990 brzmią troszkę inaczej, co kto lubi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts