PrzemasK 1 Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Cześć. Mój problem polega na tym, że jak włączę tuner DTV to po ok 4sek monitor się wyłącza. Dzieje się tak od momentu kiedy zrobiłem aktualizację oprogramowaniaKwaśny i teraz nie mogę przywrócić ustawień fabrycznych bo za szybko się wyłącza. Czy wie ktoś w jaki inny sposób mogę to zrobić? problem ten jest też opisany http://and.elektroda.net/elektronika/inne/T220HD/i próbowałem tak zrobić jednak te 4 sek to trochę mało. Cytuj Link to post Share on other sites
DoberMan 29 Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 witam mam dokladnie ten sam monitor i nawet nie mialem pojecia ze jest taka mozliwosc...tym bardziej ze w Polsce ten tuner cyfrowy raczej nie da sie wykorzystac...a szkoda...przykro mi ze narobiles sobie nieswiadomie klopotu...ale...dzieki temu ja unikne czegos takiego.. po przeczytaniu Twojego postu zadzwonilem do kolegi serwisanta i powiedzial ze:1.te samsungi tak maja a producent tak zrobil"bo tak i juz",2.jak monitor na gwarancji to servis powinien to naprawic,3.a na co mi ten tuner... 4.jak servis sie uprze,ze nie zrobi(a ponoc moze) to powinien to naprawic kazdy porzadny serwis zajmujacy sie samsungami... ergo:wychodzi na to ze samsung moze miec klienta w d..... aczkolwiek niekoniecznie i moze laskawie cos zrobia z Twoim problemem...aczkolwiek niekoniecznie.. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 no właśnie ale ten tuner odbierał mi kanały to będę musiał pojechać do sklepu może mi wymienią albo naprawią. Fakt, może dużo tego tunera nie używałem ale sam fakt jest irytujący, że jednak coś nie działa Cytuj Link to post Share on other sites
DoberMan 29 Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 odbieral?a mozesz podac miasto i co konkretnie odbieral i jakim sposobem?bo zes mnie pan zaskoczyl zupelnie...hehe! takze powazna prosba:napisz co i jak pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 no więc mieszkam w okolicach Poznania. Programy cyfrowe nadawane są chyba ze Śremu. Miałem TVP1,TVP2,Polsat, TVN,Radio Merkury, TVP Sport, TV4,TVP Info i nie pamiętam czy coś jeszcze Cytuj Link to post Share on other sites
DoberMan 29 Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 o.O?to jestem naprawde pelen zaskoczenia...!a wie ktos moze jak sie sprawy z tym maja w Łodzi?jakies planowane uruchomienienadajnikow dtv czy inne takie?bo nie powiem...by bylo to calkiem mile... Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 niestety nie za szybko. Nadajniki na razie są TU, a tutaj jest harmonogram włączania nadawania cyfrowego. Jednak niektóre z tych kanałów które w/w były w HD więc był tylko dźwięk a obrazu już nie ;/ Byłem dzisiaj w sklepie gdzie kupiłem monitor i mi powiedzieli że go sprawdzą u siebie i jak coś to wyślą do naprawy. Więc jest szansa na naprawę tak myślę, że jakby mi mieli wymienić na nowy to chyba dopłacę do 24cali żeby mieć już Full HD. Jak się sprawa potoczy poinformuję jak będę coś wiedział Cytuj Link to post Share on other sites
DoberMan 29 Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 sliczne dzieki za wiesci w tym temacie...szkoda tylko ze u mnie dopiero w polowie 2013 roku...coz ...do tego czasu pewnie ze 2-3 razy zdaze zmienic monitor...niemniej ciekawa sprawa!i zycze powodzenia w sprawie Twojego monitora! Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 no więc w dniu dzisiejszym odebrałem monitor. Usterka została naprawiona. Jednak jedna rzecz mnie rozśmieszyła. W kartonie była karta z opisem i było na niej coś w tym stylu, że monitor nie posiadał żadnej usterki, ale profilaktycznie wymienili chyba płytę główną monitora. Zarazem proszą by nie wysyłać sprawnego sprzętu ponieważ za takie coś mogę zapłacić za koszty transportu jak i serwisowanie. (tak czy inaczej to pokrywa sklep gdzie kupiłem bo mam gwarancję. Jednak po tym jak sprzedawca mi to przeczytał to obaj zaczęliśmy się śmiać z głupoty serwisantów a tuner teraz działa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts