Skocz do zawartości

Monitor T220HD po włączeniu tunera DTV się wyłącza

Recommended Posts

Cześć. Mój problem polega na tym, że jak włączę tuner DTV to po ok 4sek monitor się wyłącza. Dzieje się tak od momentu kiedy zrobiłem aktualizację oprogramowaniaKwaśny i teraz nie mogę przywrócić ustawień fabrycznych bo za szybko się wyłącza. Czy wie ktoś w jaki inny sposób mogę to zrobić?

problem ten jest też opisany http://and.elektroda.net/elektronika/inne/T220HD/i próbowałem tak zrobić jednak te 4 sek to trochę mało.

witam

mam dokladnie ten sam monitor i nawet nie mialem pojecia ze jest taka mozliwosc...tym bardziej ze w Polsce ten tuner cyfrowy raczej nie da sie wykorzystac...a szkoda...przykro mi ze narobiles sobie nieswiadomie klopotu...ale...dzieki temu ja unikne czegos takiego..

po przeczytaniu Twojego postu zadzwonilem do kolegi serwisanta i powiedzial ze:1.te samsungi tak maja a producent tak zrobil"bo tak i juz",2.jak monitor na gwarancji to servis powinien to naprawic,3.a na co mi ten tuner...;) 4.jak servis sie uprze,ze nie zrobi(a ponoc moze) to powinien to naprawic kazdy porzadny serwis zajmujacy sie samsungami...

ergo:wychodzi na to ze samsung moze miec klienta w d..... aczkolwiek niekoniecznie i moze laskawie cos zrobia z Twoim problemem...aczkolwiek niekoniecznie..

:wariat:

niestety nie za szybko. Nadajniki na razie są TU, a tutaj jest harmonogram włączania nadawania cyfrowego. Jednak niektóre z tych kanałów które w/w były w HD więc był tylko dźwięk a obrazu już nie ;/

Byłem dzisiaj w sklepie gdzie kupiłem monitor i mi powiedzieli że go sprawdzą u siebie i jak coś to wyślą do naprawy. Więc jest szansa na naprawę :wariat: tak myślę, że jakby mi mieli wymienić na nowy to chyba dopłacę do 24cali żeby mieć już Full HD. Jak się sprawa potoczy poinformuję jak będę coś wiedział ;)

sliczne dzieki za wiesci w tym temacie...szkoda tylko ze u mnie dopiero w polowie 2013 roku...coz ...do tego czasu pewnie ze 2-3 razy zdaze zmienic monitor...niemniej ciekawa sprawa!i zycze powodzenia w sprawie Twojego monitora!

• 3 tygodnie później...

no więc w dniu dzisiejszym odebrałem monitor. Usterka została naprawiona. Jednak jedna rzecz mnie rozśmieszyła. W kartonie była karta z opisem i było na niej coś w tym stylu, że monitor nie posiadał żadnej usterki, ale profilaktycznie wymienili chyba płytę główną monitora. Zarazem proszą by nie wysyłać sprawnego sprzętu ponieważ za takie coś mogę zapłacić za koszty transportu jak i serwisowanie. (tak czy inaczej to pokrywa sklep gdzie kupiłem bo mam gwarancję.

Jednak po tym jak sprzedawca mi to przeczytał to obaj zaczęliśmy się śmiać z głupoty serwisantów :wariat: a tuner teraz działa :wariat: