Skocz do zawartości

Nowa karta graficzna jaka?

Recommended Posts

Jaką kartę Graficzną mogę kupić do tego zestawu:

CPU: Intel CORE 2 QUAD Q8300 2,50Ghz

Płyta główna: Asus P5B

Zasilacz:Stealth Stream OCZ 500 W

System: Win 7 64 bity

Ram:4 Gb DDR2

GPU:GeForce 9600 GT

Cena tego GPU musi kosztować około 350zł i chciał bym żeby ładnie chodził na tej karcie Wiesiek.

Witam, podales przedzial cenowy gdzie ciezko znalezc jakas karte... kupowanie jednak starego 260 (obecnie wyrwie sie tylko uzywki) albo jkaiegos archaicznego 9600 to glupowa, ja polecam http://www.ceneo.pl/7848737. Za 400 zl mamy GTX 460 z 768 MB pamiecia. chlodzenie przy dluzszym graniu robi sie glosne, ale zawsze mozna je troszke przykrecic ;] Stanowczo polecam taka karte niz jakiegos 260 ;p

roznica pomiedzy GTX 460 a GTS 450 to przepasc... jest to ponad 40% na korzyst GTX albo i wiecej, zalezy w jakiej grze i w jakiej rozdzielczosci. Trzeba pamietac ze palit 460 nie nalezy do najcichszych kart i trzeba sie z tym liczyc, jest to jednak w tym przedziale BARDZO dobra propozycja

Witam, podales przedzial cenowy gdzie ciezko znalezc jakas karte... kupowanie jednak starego 260 (obecnie wyrwie sie tylko uzywki) albo jkaiegos archaicznego 9600 to glupowa, ja polecam http://www.ceneo.pl/7848737. Za 400 zl mamy GTX 460 z 768 MB pamiecia. chlodzenie przy dluzszym graniu robi sie glosne, ale zawsze mozna je troszke przykrecic ;] Stanowczo polecam taka karte niz jakiegos 260 ;p

z TYM GTX 260 nie przesadzaj bo jak sie go dobrze podkręci to jest to GTX 460( standardowy ) tylko ze bez DX 11.. druga sprawa tez te gtx 460 wcale mało prądu nie pobierają ..

z TYM GTX 260 nie przesadzaj bo jak sie go dobrze podkręci to jest to GTX 460( standardowy ) tylko ze bez DX 11.. druga sprawa tez te gtx 460 wcale mało prądu nie pobierają ..

Zaden GTX 260 nie dojdzie do 460 :P I to nie wazne po jakim OC, 260 jest troche mocniejsza od 5770 ;-) to jest inna generacja kart, jesli juz porownywac 460 do jakiejs kary z serii 2XX to bardziej do ponad 275

Przeraża mnie trochę te odgłosy Palita a jest jakaś inna kara będąca podobnie wydajna za ta cenę?

Kumple mają na sprzedaż GTX 460 w różnych wersjach i nie wiem którego wybrać

GAINWARD GeForce GTX460 SE 1024

ZOTAC GTX 460 1024 GDDR5

Jak na mój gust to lepszy ZOTAC.A jak jest naprawdę ??

Edytowane przez rajt111

Kolega mi spisał Dane karty ZOTAC GTX460

PCI Express 2.0 x16 (Compatible with 1.1)

Chipset

Chipset Manufacturer NVIDIA®

GPU GeForce® GTX 460

Core clock 675MHz

Stream Processors 336

Shader Clock 1350 MHz

Memory

Memory Clock 3600 MHz

Memory Size 1 GB

Memory Interface 256-bit

Memory Type GDDR5

A teraz GAINWARD GeForce GTX460 SE(Smart Edition) zdeczk mniej przejrzyście opisany.

Złącze PCI-Express 2.0 x 16

Wielkość pamięci 1024 MB

Typ pamięci DDR 5

Szerokość magistrali pamięci 256 bit

Procesory strumieniowe 288

Taktowanie procesora 648 MHz

Efektywne taktowanie pamięci w 3D 3400 MHz

Cena Zotaca to 450zł

Cena Gainwarda to 440zł

Którą bardziej się opłaca?

Edytowane przez rajt111