polop0123 19 Napisano 11 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Witam, problem pojawia się przy włączaniu gier online i wczytywaniu stron internetowych, przy grach wygląda to tak że dana gra długo się wczytuje a i tak na końcu wyświetla błąd najczęsciej że mam coś z połączeniem, że platforma ma problem z połączeniem z serwerem, po kilkukrotnym uruchomieniu tej samej gry lub aplikacji one się w końcu uruchamiają, (steam,league of legends, pubg mobile) strony internetowe długo się wczytują, przeglądarka czasami wyświetli błąd że witryna jest nieosiągalna, o dziwo nie przy WSZYTKICH stronach tak się dzieje, niektóre wczytują się normalnie, robiłem speedtesta, prędkości i ping jest taki jaki powinien być, nie może to być też wina komputera, ponieważ inni użytkownicy internetu też tak mają, resetowałem router, przemieniałem kable ethernet i to samo dalej, jeszcze czasami jest tak że jak przeglądarka wyświetli że strona jest nieosiągalna i jak odświeże to nagle ją wczytuje -_-, więc dziwne. Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 11 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Kiedyś miałem podobny problem u innego dostawcy netu, nawet dzwoniąc do działu technicznego twierdzili że jest ok u nich jest sygnał że mam dostęp do internetu, po trzeciej interwencji uparłem się że ma przyjechać technik ze swoim laptopem (żeby nie było że wina jest po stronie mojego pc). Okazało się że po kilku latach uszkodzeniu uległ modem i co jakiś czas coś tam gubił i rozłączał czy tracił, w każdym razie dostałem nowy modem i problemy zniknęły jak ręką odjął, ale bujałem się z tym około 1,5 miesiąca. Nawet wywalczyłem że za 1 miesiąc anulowali mi opłatę za internet bo od pierwszego zgłoszenia do wymiany modemu twierdzili że wszystko jest ok a ja że nie jest ok. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 11 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Jak @up. Najpierw do nich zadzwoń i przedstaw problem. Ja miałem kiedyś też problem z grami (steam) i technik polecił mi zmienić coś w ruterze i zaczęło działać dobrze... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts