Blitz007 22 Napisano 3 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Cześć. Odgrzebałem z szafy starego, dość mocno uszkodzonego laptopa HP 15 w151nw. Niestety laptop jest wybebeszony i brakuje kabla do podłączenia dysku na SATA - szukałem i nie udało mi się go nigdzie znaleźć. Dlatego też wpadłem na pomysł, żeby zrezygnować z karty WiFi i zastąpić ją dyskiem SSD. I tu pojawia się pytanie: Czy to możliwe? Karta WiFi to Intel 7265NGW (tutaj dokładne informacje o niej: https://ark.intel.com/content/www/pl/pl/ark/products/83635/intel-dual-band-wireless-ac-7265.html) - z tego co się doczytałem to jest to model na złącze M.2 2230. poszukałem w Internecie i znalazłem kilka takich dysków. Mam jednak pytanie - czy to rzeczywiście ma szansę ruszyć? I jeśli tak, to szukać dysku na interface SATA, czy na NVME? Cytuj Link to post Share on other sites
Blitz007 22 Napisano 24 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Udało mi się dowiedzieć jak to wygląda... Są różne wersje złącza M.2. Karta Wi-Fi ma inne złącze niż dysk. Da się go podłączyć po dokupieniu odpowiedniej przejściówki (jeśli dobrze pamiętam to E Key do M Key - warto sprawdzić). Niestety takie rozwiązanie znacząco obniża wydajność, przez co nie ma to większego sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts