lukipele 0 Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Cześć wszystkim, myślę że po paru dobrych latach z gtx 680 nadszedł czas na przesiadkę na coś mocniejszego. Moje podzespoły to: Procesor - i8700 od Intela, chłodzony macho b&w RAM - G Skill ripjaws V, 3200 CL16, 2x4GB Płyta główna- asrocka z370 pro4 Zasilacz - xfx 450w Chciałbym kontynuować współpracę z Nvidia, także wybór padnie na pewno na kartę tego producenta. Troszkę wypadłem z obiegu, ale dziś przeczytałem o całkiem fajnej grafice rtx 2070 super. W tym momencie to mój faworyt do zastąpienia "dziadka " gtx680. Dobry wybór( jeśli tak to w jakiej wersji i od którego producenta), Czy polecacie coś innego ? Budżet elastyczny, powiedzmy tak do 2500zl. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 29.11 czarny piątek, za 2500 może uda się tobie wyrwać 2080 albo 2080 super. Tylko nie licz na polskie sklepy, polować trzeba na amazon.de caseking, mindefactory itp. a jeśli nie mocniejszą to na pewno 2070 super da się taniej. Ostatnio gdzieś w polskim sklepie była msi 2070 super trio za 2350, fajna chłodna karta ale z referencyjnym pcb i nie będąca mistrzem podkręcania. Z wartych polecenia evga, palit jetsream/gaming rock, Gigabyte gaming OC, MSI z, zontac Amp extreme, Asus strix. MSI z i gigabyte mają najniższe limity mocy ale to nie musi oznaczać, że będą się gorzej kręciły. Cytuj Link to post Share on other sites
lukipele 0 Napisano 1 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Właśnie czaję się na strixa od Asusa:) Mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć , Czy moja zasiłka udzwignie ten zestaw ? W sumie mam 680,a ta karta lubi prąd:) Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Może być, że psu nie da rady albo będzie na granicy. Jaki to dokładnie model xfx? Cytuj Link to post Share on other sites
lukipele 0 Napisano 1 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 XFX Core PRO 450W Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Ja bym go zmienił, raz, że stary, dwa, że nie najlepszy. Jakiegoś golda 650-750w bym polecał. Taniej ale dobrze silentiumpc supremo. Lepiej seasonic focus gold. Jak chcesz zaszaleć to Corsair (byle nie cs/cx/vs), bequiet 11. Chociaż, z tych co podałem 550w też pewnie by dał radę. Najlepiej w kwestii zasilacza temat w zasilaczach założyć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
lukipele 0 Napisano 1 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Z pieniazkami problemów nie mam , także mogę wziąć coś lepszego:) jaki monitor byś polecił? Na razie mam LG 23eah coś tam , więc trochę bez sensu pakować się w taka kartę do rozdzielczości I odświeżania,jaką może zaoferować monitor . Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 27" 144hz matryca va albo ips, qhd 2560x1440. Tylko muszę ostrzec, kto nigdy nie widział 144 Hz tego nie boli brak, ale jak raz zagrasz w 144 Hz to już nigdy nie będziesz mógł grać w 60hz I dokładny model zapraszam do podforum o monitorach bo ja się nie znam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts