OLsoneczek 22 Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Witam, w sobotę przymierzam się do zakupu telewizora 4K między 50 a 55 cali.Mój wybór padł pomiędzy dwoma Samsungami: UE55NU7093 UE50RU7102KKtóry z tych modeli jest lepszy?Pokój jest dosyć ciemny, telewizor ma służyć do oglądania filmów z Netflixa i PS4/PC. Budżet to 2 tysiące złotych.Może polecicie jakiś inny model/producenta w tej cenie?Myślałem o Philips'ie z Ambilight ale podobno mają tragiczne warunki gwarancji więc chyba ten producent odpada.W Samsungach podświetlenie to Edge LED, co powiecie na temat tego podświetlenia w porównaniu do Direct LED? Miałem doświadczenie z Philipsem 49 cali 4K z podświetleniem Direct LED i przez ekran prześwitywały okrągłe jasne plamy od tego podświetlenia i średnio to wyglądało. Jak wygląda HDR+ w tych tańszych modelach TV? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts