AMA link 0 Napisano 30 Października 2019 Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Dzień dobry, zwracam się z prośbą o pomoc w dobraniu sprzętu, który wzmocni poziom sygnału internetu mobilnego na mojej działce. Nie posiadam żadnego routera LTE, ani anten zewnętrznych.Maszty znajdują się w gminie Zabrodzie, miejscowość Niegów.Dodaję też zrzuty ekranu z aplikacji Network Cell Info - https://ibb.co/Wp6Nqjg https://ibb.co/DpvSkCHPozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
AMA link 0 Napisano 7 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Ponownie zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 . Na jakim urządzeniu chcesz odbierać Internet? Cytuj Link to post Share on other sites
AMA link 0 Napisano 7 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Na chwilę obecną planuję poprawić jakość połączenia z siecią LTE na dwóch smartfonach, czyli OnePlus6 i Samsung Galaxy S9. W przyszłości planuję zakupić jakiś Mini PC. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Powielacze sygnału odpadają bo to nielegalne I zaraz dostaniesz karę. A jak z zasięgiem 3g/hspa? Cytuj Link to post Share on other sites
AMA link 0 Napisano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Na chwilę obecną zasięg jest mocno słaby. Aby móc nawiązać rozmowę telefoniczną muszę wyjść na tyły domu działkowego, nie wspominając o jakości połączenia internetowego. Myślałem, aby zakupić sobie jakiś Router 4G LTE z opcją podpięcia anten zewnętrznych, ale nie wiem jaki wybrać model i jakie anteny będą odpowiednie. Nie wiem też jak rozwiązać kwestię słabego zasięgu 3G wewnątrz domku działkowego. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 12 Maja 2020 Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Podaj budżet to coś wymyślimy z podstawa to antena, większość routerow ma wejście antenowe Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 14 Maja 2020 Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Szukaj routera z konektorami SMA do przykręcenia anteny. Złącza typu CRC łatwo wyłamać. Router kosztuje 350-400 PLN, antena z jak najkrótszym kablem 200 PLN. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts