rathan 0 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Zakupilem sobie sobie sprzet Asrocka p67 proc3, i5 2500K i mam nastepujacy problem. Otoz gdy podpinam kabelki z mojej obudowy przedniego panela do plyty to gdy uruchamiam system to zaczyna piszczec komp i caly panel przedni migocze, przestaje dopiero wtedy gdy sie caly system zaladuje. Probowalem juz na rozne sposoby podpinac te kabelki ale to nic nie daje. Co robie zle, czy moze w Biosie trzeba cos zmienic???? Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Gdy panel jest niepodpięty to tez piszczy? Cytuj Link to post Share on other sites
rathan 0 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Gdy panel jest niepodpięty to tez piszczy? wtedy wogle nie startuje komputer Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 (edytowane) probowales wlaczac przyciskiem na plycie(o ile jest) lub zwierales piny zeby sie wlaczyl? ps. jaka to obudowa? Edytowane 8 Czerwca 2011 przez sony156 Cytuj Link to post Share on other sites
rathan 0 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 probowales wlaczac przyciskiem na plycie(o ile jest) lub zwierales piny zeby sie wlaczyl? ps. jaka to obudowa? wlasnie wlaczylem go przyciskiem na plycie i to samo nadal po piskuje i miga panel mimo ze jest odlaczony Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Czyli to nie wina panela/u. Wyciagales bateryjke od biosu? Cytuj Link to post Share on other sites
rathan 0 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Czyli to nie wina panela/u. Wyciagales bateryjke od biosu? nie nie wyciagalem, jak przyjechal sprzet to calosc poskladalem i chcialem uruchomic a tu du*a Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 To wylacz komputer z zasilania, wyjmij bateryjke, wlacz zasilanie i wloz bateryjke. Cytuj Link to post Share on other sites
rathan 0 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 To wylacz komputer z zasilania, wyjmij bateryjke, wlacz zasilanie i wloz bateryjke. tzn bateryjka mam wlozyc gdy bedzie zasilanie ale komp wylaczony Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Tak. Nie cytuj posta nad twoim, bo dostaniesz ostrzezenie Cytuj Link to post Share on other sites
rathan 0 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 sorki nadal niestety to samo Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Na dzisiaj juz mi sie skonczyly pomysly. Sprobuj wyjac 1 kosc ramu, wlacz go zobacz czy piszczy, pozniej to samo z druga. Cytuj Link to post Share on other sites
rathan 0 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 pamieci wyjalem nic nie pomoglo ale chyba znalazlem przyczyne tylko nie wiem jak se z tym poradzic mianowicie zobaczylem ze do tej glownej kosci 24 pin mam podlaczony taki podwojny kabelek wychodzacy z obudowy i gdy wypialem go to komp juz nie piszczal ale gdy wtedy probowalem podpiac panel przedni kabelkami to komp sam sie uruchamial i odrazu wylaczal krotko mowiac po odpieciu tego podwojnego kabelka moge uruchamiac kompa tylko z przycisku na plycie natomiast gdy jest podlaczony ten kabelek to moge uruchamiac z panela ale za to piszczy generalnie nie mam pojecia co zrobic Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 co masz w ogole za obudowe? Cytuj Link to post Share on other sites
rathan 0 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 logic 703a wczesniej byla plyta asusa i w zasadzie wszystko bylo tak samo podpiete i dzialalo ok Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Odbijajac troche od tematu. Taki sprzet w taka blache zapakowales? Nie mow jeszcze, ze masz zasilacz 350w ktory byl w obudowie Beeper piszczy w obudowie tak? Wyrwij go Edytowane 8 Czerwca 2011 przez sony156 Cytuj Link to post Share on other sites
rathan 0 Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 silke mam tagana 500 wiec jest spoko no co obudowe mam stara tak czy siak niew eim co zrobic teraz bude mam zmieniac ale czy w nowej nie bedzie tego problemu problem rozwiazany jednak obudowa padla Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts