Aksum 1 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Dotąd używałem Malware ale podobno jest to słaby skaner więc szukam czegoś innego. Ma ktoś jakies propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 24 Października 2019 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Lista skanerów https://safegroup.pl/thread-2206.html Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 24 Października 2019 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 adwcleaner, drweb, hitman, tych używam najczęściej poza malwarebyte Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 24 Października 2019 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Jeśli nie jesteś pewien czy wszystko masz ok pobierz i uruchom Farbar Recovery Scan Tool Przed skanem zaznacz Addition.txt. Wklej tekst z tych plików na wklejto.pl i daj tutaj linki. Przejrzę logi i Ci powiem czy masz "czysty" system. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackJuice 2 Napisano 25 Października 2019 Udostępnij Napisano 25 Października 2019 kaspersky free daje radę Cytuj Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 25 Października 2019 Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Co prawda to nie skaner ale i tak warto przynajmniej wypróbować ponieważ jest bardzo lekki i zawłaszcza na własne potrzeby minimalne zasoby systemowe. Z okazji jubileuszu 10-lecia istnienia softu firma Datpol udostępniła jako prezent za free bardzo dobry HIPS czyli moduł zapory do ochrony systemu z pakietu Spyshelter SSFW. Nie wiem na jak długo producent udostępnił tą wersję do pobrania ale gorąco polecam póki jeszcze można skorzystać z okazji jubileuszu. https://www.spyshelter.com/download-spyshelter/ Pełna wersja SSFW jest non-stop na top listach światowej czołówki w swojej klasie tutorial konfiguracji całego pakietu od @ichito https://safegroup.pl/thread-11669.html Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemyslawTubek 1 Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Jak zawsze używam ESETa i jestem z tego zadowolony już ponad 3 lata a może i dłużej. Warto stawiać na płatne programy niż darmowe które tak naprawdę nic nie pomogły. Potwierdza ktoś z was? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
eerrtt 0 Napisano 6 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Wydaje mi się , że jak się zdecydujesz na płatne programy antywirusowe , to masz zdecydowanie większą szansę na skuteczną ochronę. W myśl zasady , że jak płacisz , to wymagasz. Też dużo zależy od tego do czego potrzebny jest komputer. Są osoby , które korzystają z niego na przykład sporadycznie. Wtedy wydaje mi się , że płatny skaner antywirusowy nie jest aż tak potrzebny , bo masz jednak kilka darmowych opcji , które dają radę. Natomiast jeśli ktoś programuje , pozycjonuje strony - ogólnie wykonuje swoją pracę przez internet to wtedy lepiej zaopatrzyć się w porządny , płatny element tego typu. Teraz jest dużo możliwości , to też ceny nie są jakieś szczególnie wygórowane Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts