ikar998 0 Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Witam, kupiłem ostatnio nowego PC, i mam pewien problem a mianowicie: co jakiś czas mam taką mikrościnkę dotyczy to dzwięku i obrazu, aczkolwiek w obrazie jest raczej niezauważalna bo trwa to mniej niż 0.5 sec. Wiem że swojego czasu miałem taką sytuację na laptopie ale tez nie wiem z czego wynikała. W sumie wiem, że jest bo dźwiękowo trwa trochę dłużej i da się ją wychwycić na głośnikach. Czasem na youtube, czasem podczas grania, czasem na Twitchu. Temperatury w normie wiec raczej to nie ich wina. Sterowniki zainstalowane najnowsze. Moja specyfikacja: Ryzen 7 3700x MSI B450 max tomahawk Gigabyte 5700 XT Gaming OC 16 GB RAM HyperX 3200mhz Zasilacz Seasonic Focus Gold 550 Monitor AOC C24G1 Pozdrawiam, oraz z góry dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 (edytowane) Ściągnij Latencymon. Ogólnie prawdopodobnie będziesz musiał reinstalować sterowniki i niektóre aplikacje. Do odinstalowywania użyj gpu DDU https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi4h8yuia3lAhXux6YKHfVtAGMQFjAAegQIABAB&url=https%3A%2F%2Fwww.guru3d.com%2Ffiles-details%2Fdisplay-driver-uninstaller-download.html&usg=AOvVaw3-rWs3VvAYLRrGC9_Ttyl0 w trybie awaryjnym(trzymaj shift i kliknij uruchom ponownie z paska start) także reinstaluj k. dźwiękową. Tylko tak by oba naraz nie potrzebowały resetu pc. Prawdopodobnie gdzieś jest konflikt i wynikają z tego opóźnienia. Sam miałem coś takiego, ale dawno temu na Intelu, gdzie sporo laga w przeglądarce wprowadzała m. in. apka Overwolf(do teamspeaka i overlay) ale stery i inny soft nie były też bez winy;P Edytowane 21 Października 2019 przez dragzor Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts