Skocz do zawartości

Problem z nowym PC (mikrosekundowe ścinki)

Recommended Posts

Witam,

kupiłem ostatnio nowego PC, i mam pewien problem a mianowicie:

co jakiś czas mam taką mikrościnkę dotyczy to dzwięku i obrazu, aczkolwiek w obrazie jest raczej niezauważalna bo trwa to mniej niż 0.5 sec. Wiem że swojego czasu miałem taką sytuację na laptopie ale tez nie wiem z czego wynikała. W sumie wiem, że jest bo dźwiękowo trwa trochę dłużej i da się ją wychwycić na głośnikach. Czasem na youtube, czasem podczas grania, czasem na Twitchu. Temperatury w normie wiec raczej to nie ich wina. Sterowniki zainstalowane najnowsze.

Moja specyfikacja:

Ryzen 7 3700x

MSI B450 max tomahawk

Gigabyte 5700 XT Gaming OC

16 GB RAM HyperX 3200mhz

Zasilacz Seasonic Focus Gold 550

Monitor AOC C24G1

Pozdrawiam, oraz z góry dziękuję za pomoc

Ściągnij Latencymon. Ogólnie prawdopodobnie będziesz musiał reinstalować sterowniki i niektóre aplikacje.

Do odinstalowywania użyj gpu DDU https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi4h8yuia3lAhXux6YKHfVtAGMQFjAAegQIABAB&url=https%3A%2F%2Fwww.guru3d.com%2Ffiles-details%2Fdisplay-driver-uninstaller-download.html&usg=AOvVaw3-rWs3VvAYLRrGC9_Ttyl0 w trybie awaryjnym(trzymaj shift i kliknij uruchom ponownie z paska start) także reinstaluj k. dźwiękową. Tylko tak by oba naraz nie potrzebowały resetu pc. Prawdopodobnie gdzieś jest konflikt i wynikają z tego opóźnienia.

Sam miałem coś takiego, ale dawno temu na Intelu, gdzie sporo laga w przeglądarce wprowadzała m. in. apka Overwolf(do teamspeaka i overlay) ale stery i inny soft nie były też bez winy;P

Edytowane przez dragzor