Sir R 296 Napisano 19 Października 2019 Udostępnij Napisano 19 Października 2019 (edytowane) Hej, ostatnio padł mi HDD, potem płyta główna, więc postanowiłem w końcu zmienić sprzęt (praktycznie wszystko oprócz karty) i mam kolejny problem... Ponad dobę od złożenia PC'ta, zainstalowaniu W10 i kilku podstawowych programów przy włączaniu komputera wyskakuje brak sygnału, a potem to: następnie to: Wiem, że system się włączył, bo rgb zmienia kolor po załadowaniu sterowników, ale obrazu nie ma. Dodam, że nie dzieje się to zawsze. Ale gdy już system się włączy i widać obraz to sterowniki do karty graficznej są niedostępne i włączają się po jakimś czasie. Raz W10 napotkał problem, po ukończeniu brak efektów. W uefi wszystko ustawiłem standardowo, taktowania karty również ustawiłem na fabryczne, ale poprawy brak. Czy to karta pada (miałbym, aż takiego pecha ostatnio?)? Specyfikacja w sygnaturce, system w10. bios i wszystkie inne sterowniki najnowsze, świeżo po instalacji system na dysku. Edit. Dołączam filmikhttps://youtu.be/SwTMInt4oTc Edytowane 18 Października 2019 przez Sir R Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 19 Października 2019 Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Czy to karta pada (miałbym, aż takiego pecha ostatnio? niestety na to wygląda Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 19 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2019 (edytowane) Hmm... W grach, czy furmarku nic się nie dzieje, żadnych artefaktów, czy zwiech. Czy to dopiero przede mną? Na kartę mam jeszcze 2 m-ce gwarancji na szczescie. Edit. Jest możliwość, że przez co innego problem występuje? Sprawdzałem już chyba każdym programem kartę (furmark, occt, evga scanner itp.) i 0 błędów, freezow, czy artefaktów... Edytowane 19 Października 2019 przez Sir R Cytuj Link to post Share on other sites
Aximus 41 Napisano 19 Października 2019 Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Typowo artefakty dla GPU ale dziwne że poumieralo wszystko po kolei. Ewentualnie można spróbować z pamięciami RAM. Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 20 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Problem rozwiązany. GPU nie pada, po prostu biosy do b450 tommahawk są do d... Wgranie starszej wersji eliminuje wszystkie problemy Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysztof12a 0 Napisano 20 Października 2019 Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Problem rozwiązany. GPU nie pada, po prostu biosy do b450 tommahawk są do d... Wgranie starszej wersji eliminuje wszystkie problemy Wgrałem starszą wersję BIOS i nic to nie dało. Prawdopodobnie płyty msi mają skopany BIOS. Wiem, że mają wydać nowy z poprawkami. Poczekam, może to rozwiąże problem. Ciekawe tylko, że na innym zasilaczu wszystko działa. W sieci jest dużo takich przypadków. Może płyta źle dobiera napięcie procesora? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts