ryba007dawid 0 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Witam Zaktualizowałem w pracy system na tym poczciwym komputerze z Windows 7 do Windows 10 z zachowaniem ustawień i programów. Niestety system nie rozpoznaje rozdzielczości monitora (Powinno być full hd a jest max 1280x1024). Monitor zainstalowany poprawnie, sterowniki od grafiki teoretycznie też - tak podaje windows. Na stronie dell znajduje sterowniki nvidia jednak po ich instalacji pojawia się czarny ekran i kursor myszki. Słyszę dzwięk logowania, nawet dźwięk wiadomości gg ale obrazu brak. Czy to już za stary komp na windows 10 czy coś jeszcze można zrobić? Dodam że na windows 7 działa poprawnie wszystko Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Tryb awaryjny -> odinstaluj sterownik od grafiki, najlepiej przez DDU -> tryb normalny -> sprawdź jaką masz kartę w menedżerze urządzeń, fizycznie zdejmując obudowę lub jakimś programem diagnostycznym -> https://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl wybierz odpowiednią kartę i system Cytuj Link to post Share on other sites
ryba007dawid 0 Napisano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Karta jest zintegrowana, system pokazuje to jako "podstawowa karta graficzna microsoft". Na stronie dell inteligentne wyszukiwanie wskazało mi sterowniki nvidia i dlatego próbowałem je instalować ale pojawia się ten czarny ekran. Próbowałem instalować je na awaryjnym, na zwykłym , nic. Może ktoś ma aktualne sterowniki do tej cudownej karty? Windows pokazuje datę 2006-06-21 Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Jaki procesor? Cytuj Link to post Share on other sites
ryba007dawid 0 Napisano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2019 AMD Athlon 64 x2 4400+ Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Aha z tego co widzę to jest grafika jakaś nvidia na stronie producenta tylko brak sterowników do 10 Instalowałeś od tej karty sterowniki nVIDIA GForce 6150 Cytuj Link to post Share on other sites
ryba007dawid 0 Napisano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Juz rozwiązane. Właśnie przez instalacje tych sterowników nvidia. Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts