KOXsu 123 Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 (edytowane) Witam Chcę wymienić stary ram na coś wydajniejszego. Na oku mam F4-3600C15D-16GTZ. Czy najtańsze kości b-die kręcą się tak samo jak te droższe? Czy przyszłe kości a-die lub m-die będą oferowały wyższa wydajność? Edytowane 10 Października 2019 przez KOXsu Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 A te co masz to jakie to są dokładnie? wygladaja na micron E-die, ale to trzeba sprawdzic thaiphoonem... Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 12 Października 2019 Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Chcę wymienić stary ram na coś wydajniejszego Próbowałeś podkręcać te co masz? Czy przyszłe kości a-die lub m-die będą oferowały wyższa wydajność? Na razie jest pewne tylko to, że będą to bardziej pojemne kostki. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 12 Października 2019 Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Akurat TridentZ 3600 CL 15 pracują u mnie idealnie. Można pokusić się o OC do 3866 lub obniżyć CL na 14, choć osobiście wolę stabilność, niezawodność i długowieczność platformy. Cytuj Link to post Share on other sites
KOXsu 123 Napisano 12 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2019 (edytowane) A te co masz to jakie to są dokładnie? wygladaja na micron E-die, ale to trzeba sprawdzic thaiphoonem... Corsair LPX na kościach Micron Próbowałeś podkręcać te co masz? Na razie jest pewne tylko to, że będą to bardziej pojemne kostki. Nie da rady więcej podkręcić, jak dam cl16 przy 3200Mhz już wywala mnie z gry do pulpitu. Edytowane 12 Października 2019 przez KOXsu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts