babar 1 Napisano 9 Października 2019 Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Cześć wszystkim, moje pierwsze słuchawki to Superlux 681. Generalnie jestem z nich zadowolony, oprócz jednego aspektu - wygody. Skórzane (pseudo skórzane) pady są całe popękane i twarde, użytkowanie ich dłużej niż 30 minut to dramat, a po zdjęciu uszy bolą. Z tego powodu kupiłem jakiś rok temu Somic V2 + przy okazji Audiotrak Prodigy Cube. Na ich jakość dźwięku również nie narzekałem, ale sama konstrukcja słuchawek w moim przekonaniu jest tak beznadziejnie zaprojektowana, że dziwię się, że ktoś to zatwierdził. Sama konstrukcja jest dosyć sztywna i nie bardzo chciała przylegać do mojej głowy więc nausznice z czasem zaczęły odstawać i luzować się śruby które łączyły je z pałąkiem, przez co musiałem je w zasadzie cały czas dokręcać cienkim śrubokrętem bo dostęp do tej śrubki jest niesamowicie trudny. Z czasem gwint do tej małej śrubki (parę milimetrów) zaczął się wyrabiać i w końcu całkiem się wyrobił i nausznica odpadła. Jako, że nie mam ochoty ani nerwów gwintować od nowa i dopasowywać śrub do tego chińskiego plastiku to już kupię nowe. Tyle tej egzegezy. Więc poszukuje nowych słuchawek z trochę innym nastawieniem niż poprzednio - potrzebuję dobrej jakości materiałów i wygody dlatego, że w słuchawkach spędzam kilka-kilkanaście godzin dziennie. Oczywiście miło by było, żeby miały też jakoś tam brzmiały na poziomie. Moje faworyty to AKG k240 mk2 (nie są dużo droższe od podstawowej wersji a interesuje mnie ten przewód spiralny bo DAC mam na biurku i przewód przeważnie zwijam) i HyperX Cloud 1 póki co. AKG bardziej w kwestii dźwięku a Cloudy w kwestii wykonania i wygody. Cena może trochę oscylować ale w jakichś rozsądnych granicach powiedzmy 15% (oczywiście w górę) Przeznaczenie: Gry, filmy sporo muzyki - czyli generalnie multimedia, z naciskiem na muzykę i filmy. Słucham wszystkiego od metalu po muzykę klasyczną, elektroniczną i jazz. Źródło: Audiotrak Prodigy Cube BE Sposób użykowania: Stacjonarnie do PC. Najbardziej chyba preferuję typ półotwarty, aczkolwiek nie jest to priorytet. Cytuj Link to post Share on other sites
DcX82 72 Napisano 14 Października 2019 Udostępnij Napisano 14 Października 2019 moje pierwsze słuchawki to Superlux 681. Generalnie jestem z nich zadowolony, oprócz jednego aspektu - wygody. Skórzane (pseudo skórzane) pady są całe popękane i twarde, użytkowanie ich dłużej niż 30 minut to dramat, a po zdjęciu uszy bolą. Te pady można wymienić. Nawet pady od AKG pasują. Cytuj Link to post Share on other sites
cybernetix 10 Napisano 17 Października 2019 Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Z mojego doświadzcenia mogę polecić: 1) Sennheiser HD559 - powiedziałbym że taki pewniak, z którego będzie zadowolona większość osób. -> Typ: Otwarte -> Bardzo fajny dźwięk -> Bardzo dobre wykonanie -> Wygoda -> W komplecie kabel 3m (odpinany, ale pasują tylko kable sennheisera) 2) KOSS PRO DJ 100 -> Typ: zamknięte -> Dźwięk z KOSSów jedni kochają inni nie przepadają. Moim zdaniem, reprodukcja szczegółów nie jest tak wysoka jak w Sennheiserach, ale w kossach dźwięk jest przyjemniejszy i bass ma bardzo fajną dynamikę, generalnie dźwięk jest przyjemniejszy. 3) Koss UR40 -> Typ: otwarte Taki trochę dziwny model. Cena 130, wykonanie BARDZO słabe. Z padów odchodzi gąbeczka, kabel cieniutki. Wygoda mega dobra - ciężko o coś wygodniejszego w dowlnym segmencie cenowym. Dźwięk super. Jak w słuchawkach za 400+ zł. Dodatkowy atut - dobry dźwięk przestrzenny. Świetnie się sprawdzają w grach, zawsze słyszę z której dokładnie strony dobiegł dźwięk. Ja osobiście jedne już rozwaliłem i kupiłem sobie drugie. Mimo że mam Sennheisery 579 to kossów ur40 mi brakowało Ew. Shure SRH440, Koss UR42i, creative aurvana live, lub jakieś JBL/Sony. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts