Doc71 0 Napisano 7 Października 2019 Udostępnij Napisano 7 Października 2019 Wymagania: -ponadprzyzwoita jakość zdjęć - robię przede wszystkim zdjęcia na wykładach/konferencjach (raczej słabe oświetlenie, często z zoomem) - dobrze jakby było coś potem widać. -ponadprzyzwoita jakość muzyki - słuchanie podcastów (na słuchawkach bezprzewodowych/głośniku) to poza przeglądaniem internetu główne zajęcie telefonu w moim przypadku. -bateria pozwalająca na utrzymanie funkcjonowania cały dzień -rozsądne rozmiary - telefon noszę w kieszeni -płynne działanie bez zawieszania, przy wielu zadaniach na raz. -system - raczej android. Budżet tak jak w tytule. Ewentualnie rozważę małą dopłatę, jeśli na prawdę będzie warto. W grę wchodzi tylko nowy telefon, bez abonamentu (jestem zadowolony z karty). Wiem, że tematów "do 2 tys" i filmów/tekstów na ten temat było sporo. Z większości z nich, jako faworyt wyłaniał mi się Xiaomi Mi 9. Jedak 3 z 5 cech na których mi zależy (zdjęcia, dźwięk) oceniane są tam dość przeciętnie. Pytanie tylko czy w tej cenie można wymagać czegoś więcej? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 7 Października 2019 Udostępnij Napisano 7 Października 2019 Bateria też lipa. Lepiej już iść w Mi 9T pro. Przy twoich wymaganiach to Szaysung S9. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 8 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2019 9T Pro różni się czymś poza "większą" baterią i wejściem jack? Samsung chyba jednak nie do dostania nowy do 2 tys złotych (?). Cytuj Link to post Share on other sites
mi.37 75 Napisano 8 Października 2019 Udostępnij Napisano 8 Października 2019 (edytowane) W gruncie rzeczy to nie w Mi 9T Pro masz glownie lepsza baterie, jacka no i brak notcha. Edytowane 8 Października 2019 przez mi.37 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 8 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Na jacku (wobec słuchawek bezprzewodowych i przejściówki zapewnianej przez producenta) mi tak bardzo nie zależy, a sama bateria nie jest chyba tak wyraźnie lepsza, żeby decydować się na 9T pro (?). Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 8 Października 2019 Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Bateria to akurat bardzo lepsza... Chociaż i tak Mi9T bez pro najlepiej wychodzi pod tym względem bo słabszy procesor i mniej ciągnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mi.37 75 Napisano 9 Października 2019 Udostępnij Napisano 9 Października 2019 To fakt, jednak zwykly Mi 9T jest znacznie gorszy wydajnosciowo, moim zdaniem warto doplacic, roznica w tym jak dlugo bateria wytrzyma jest bardzo mala w tym przypadku. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 9 Października 2019 Udostępnij Napisano 9 Października 2019 W zasadzie wcale nie jest naocznie słabszy. Nie widać tego teraz to Snap730. Ale kto wie, za rok może się okazać że.... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 9 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Teraz już całkiem mam namieszane w głowie. Ktoś ewentualnie poleci coś spoza stajni Xiaomi (do wyżej polecanego Samsunga się odniosłem)? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 9 Października 2019 Udostępnij Napisano 9 Października 2019 (edytowane) No to Huawei P30 lub P20 pro. I honor view 20 lub honor 20. Edytowane 9 Października 2019 przez AudiAWX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 (edytowane) Przy bluetooth telefon ma mały wpływ na jakość dźwięku, nie korzysta się z daca w telefonie a z tego w słuchawkach/odbiorniku. Wpływ ma chip bluetooth który w mi9 jest tym, który proponuje Qualcomm (większość urządzeń ze snapem 855 korzysta z tego samego modułu) Warto zainstalować np. Viper4android, pozwala na mocne dostosowanie dźwięku. Ważne by telefon wspierał aptx/aptx-hd, Xiaomi ma wsparcie. Mi9 spełnia większość wymagań, sprawdź tylko czy jakość zdjęć jest wystarczająca. Bateria powinna wytrzymać dzień bez problemu. Bezprzewodowo ładuje się mocą 20w a po kablu 27w. Mi9t pro nie ma bezprzewodowego ładowania ale ma za to większą baterie i brak notcha. W tej cenie powinieneś też znaleźć Galaxy s9/+, s10e lub huaweia p20 pro/p30. Ja oczywiście wybrałbym coś od Xiaomi pomimo dobrego aparatu w p30 ze względu na miui. Edytowane 10 Października 2019 przez filo301 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 10 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2019 Dzięki za propozycje. Co do bluetooth to zdaję sobie sprawę, jednak tak jak pisałem zdarza mi się słuchać na głośniku (np w trakcie jazdy autem czy różnych innych okolicznościach). Cytuj Link to post Share on other sites
mi.37 75 Napisano 11 Października 2019 Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Niby przyzwoity ten Zenfone, jednak porownujac go do nawet tanszego Mi 9T Pro, to wypada gorzej pod kazdym mozliwym wzgledem. Bateria, wydajnosc, aparat, ekran. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 11 Października 2019 Udostępnij Napisano 11 Października 2019 (?). Co to za wyrażenie regularne? Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 11 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Co to za wyrażenie regularne? Oznacza trochę pytanie trochę stwierdzenie. Nie potrafię podać regularnej definicji. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 18 Października 2019 Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Zobacz jeszcze Mate 20 Pro, duża bateria 4200. Aparat to czołówka zaletą też jest norma Ip68. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cybernetix 10 Napisano 19 Października 2019 Udostępnij Napisano 19 Października 2019 A ja z innej beczki - polecam LG. Ze wszystkiego co przeszło przez moje ręce, najprzyjemniej mi się korzystało z LG. Ich nakładka na Androida jest po prostu dobrze zrobiona - nie zmienia wiele względem czystego Androida, a to co zmienia to na plus i żeby było bardziej intuicyjnie. Modele: LG V40 ThinQ Parametry: Topowy model rok temu. Nic dodać nic ująć. Procek 845 zamiast 855 to różnica której raczej nie zauważysz, natomiast kwestia bardziej istotna, to że możesz zostać z androidem 8. Nie wiem jak sprawa z upadate'ami. Mimo wszystko mój faworyt. Największa zaleta: Audio: 32-bit Hi-Fi Quad DAC Wbudowany DAC (dedykowany przetwornik do muzyki) na prawdę robi różnicę. Ja używam wciąż HTC 10 z roku 2016, który także ma DACa i jestem mega zadowolony. A te od LG są ponoć jeszcze lepsze. LG G8S THINQ Ten nie ma DACa niestety, przymajmniej jack 3.5 zostawili. Ale ma nowszy procek i prawdopodobnie lepszy aparat. LG G7 THINQ Bardzo dobry model z DACiem na pokładzie. I bardzo już potaniał. ############# W tej cenie kupisz też: Google Pixel 3a Czyli prawie to samo to Pixel 3, z różnicami: - tył obudowy to plastik zamiast szkła (dla mnie plus, nie będzie pajączka przy upadku) - procesor gorszy Ale to co najważniejsze z Pixela zostaje, czyli pzrede wszystkim: - ten sam aparat (w większości testów wyszedł jako najlepszy na świecie aparat w smartfonach) - czysty system od Google i aktualizacje przez kilka lat 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 20 Października 2019 Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Mi w LG się podobało że można było ukryć ikony niepotrzebnych programów. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Dzięki Panowie za kolejne odpowiedzi. Będzie w czym wybierać. Teraz tylko czekać na przeceny.. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts