zerek 1 Napisano 28 Września 2019 Udostępnij Napisano 28 Września 2019 Kupiłem niedawno płytę główną b360m bazooka i dwie kości ramu 2x8GB zastanawiam się nad dokupieniem dodatkowych 2x8. Płyta ma cztery sloty na ram więc nie powinno być z tym problemu, rzecz w tym że w opisie płyty głównej jest info że płyta wspiera tylko dual channel. https://pl.msi.com/Motherboard/B360M-BAZOOKA/Specification Znaczy płyta obsługuje cztery sloty ram w systemie dual channel ? Przecież to bez sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 28 Września 2019 Udostępnij Napisano 28 Września 2019 Znaczy płyta obsługuje cztery sloty ram w systemie dual channel ? Przecież to bez sensu. Standard w tej klasie. Quad Channel masz dopiero w high endowych platformach. Cytuj Link to post Share on other sites
zerek 1 Napisano 28 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2019 OK Ale jak dodam teraz kolejne 2x8 (te same kości) to stracę dual channel ? gdzieś czytałem o tym nie wiem ile w tym prawdy. Jeżeli tak to się strasznie z tą płytą wkopałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 28 Września 2019 Udostępnij Napisano 28 Września 2019 Będą działać w dual channel. Cytuj Link to post Share on other sites
zerek 1 Napisano 28 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2019 A masz może jakiś artykuł coś do poczytania na ten temat, bo sam nie mogę nic takiego znaleść. Są tylko fora i w różnych miejscach są sprzeczne informacje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts