Szeptun 0 Napisano 10 Września 2019 Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Cześć, chciałbym prosić o ocenę poniższego zestawu komputerowego. Cena do około 6500 zł (bez monitora). Zastosowanie to głównie obróbka grafiki, video, małe rendery 3D. Jeśli dałoby się na nim w coś zagrać też byłoby super, ale to nie jest priorytet - dlatego wolałbym trochę więcej budżetu przeznaczyć na procesor i pamięć kosztem karty graficznej. Nie jest mi potrzebny też jakiś super duży dysk SSD, wolałbym raczej jakiś mniejszy + większy HDD. Na razie nie planuję podkręcania, komputer chciałbym kupić w przyszłym tygodniu razem z monitorem Nec MultiSync EA271Q. Kierując się głównie elementami z polecanych zestawów złożyłem taką listę. Największe wątpliwości mam do płyty głównej. Jeśli któryś z komponentów można by wymienić na coś troszkę tańszego bez utraty wydajności to jestem otwarty na propozycje. Procesor: Intel i7-9700K 3.0GHz 12MB BOX Chłodzenie procesora: Thermalright Macho Rev. B 152/140mm Płyta główna: MSI MAG Z390 TOMAHAWK Karta graficzna: Gigabyte GeForce RTX 2060 WindForce 2X OC 6GB GDDR6 Pamięć RAM: HyperX 32GB 3333MHz Predator CL16 (2x16GB) Dysk SSD: Corsair 480GB M.2 PCIe NVMe Force Series MP510 Dysk HDD: Toshiba 2TB 7200obr. 64MB P300 OEM Zasilacz: SilentiumPC Supremo FM2 650W 80 Plus Gold Obudowa: NZXT H500 matowa biała Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Gigabyte GeForce RTX 2060 WindForce 2X OC 6GB GDDR6 Bardzo nieatrakcyjny model, Gigabyte zapakował tam plastikowy backplate, który solidnie zatrzymuje całe ciepło nagromadzone w radiatorze. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts