kamil_18_19 499 Napisano 7 Września 2019 Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Cześć nie wiem czy dobry dział jeżeli nie proszę o przeniesienie. Kończy mi się abonament w Play i cena idzie w górę a usługi m aleją INTERNET Mam opcję przejść do Orange bo mam Orange Love ale bez komórki. Kolega mnie też namawia do Viking Mobile. Premium Mobile sprawdzała moja dziewczyna i jest straszna padaka z internetem prędkości ledwo i gorzej chodzi niż PLUS gdzie niby infrastruktura Plusa. Do Plusa nie pójdę bo po 1. tam gdzie śmigam nie ma zasięgu a po 2 Soloszowi nie będę nabijał mamony. T- Mobile też lipa bo z wujem byłem na szlaku to ja dzwoniłem z piwnicy a On nawet nie mógł z zewnątrz złapać zasięgu. Jak oceniacie Orange lub Viking Mobile. Rozmyślam też nad (NC+) Canal + z racji że pracuje i mogę mieć umowę Agent ale bez MMS w pakiecie i tylko 5 GB. Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 8 Września 2019 Udostępnij Napisano 8 Września 2019 (edytowane) Na czym ci zależy na Internecie czy na połączeniach głosowych? Otwórz mapkę btssearch, zaznacz na niej miejsce gdzie mieszka twój wujek, gdzie jest ta nieszczęsna piwnica dziewczyna i ty i wybierz operatora, który ma najwięcej nadajników w tych trzech lokalizacjach. Orange i T-mobile używają tych samych BTSów. Plusa bym NIE wybrał nie dlatego, że wspieram kogoś czy nie, ale dlatego, że wg stronki http://www.speedtest.pl/ranking_isp/4/najnowszy_test_4g_lte_2017 ma ŚREDNIO najniższe transfery. Ja ci polecam Playa z którego sam rezygnujesz. Moje zdanie jest jednak czysto subiektywne. Ich BTS jest 400 metrów od mojego miejsca zamieszkania a każdy inny 4-5 km. Prywatnie Play śmiga u mnie jak rakieta 30 razy lepiej od Orange a służbowy Orange przełączyłem na 3g na stałe, bo na LTE nie da się używać. Z drugiej jednak strony Play to też lipa. W te wakacje byłem w górach i nigdzie nie było ich zasięgu? Ale czy fakt iż w jakiejś dolinie Play nie działał dowodzi, że w tym samym miejscy Orange śmigał jak rakieta? Generalnie dla mnie miarodajnymi testami są wyniki na speedtest.pl, mapka http://beta.btsearch.pl i własne testy. Ten ostatni czynnik jest najważniejszy. Co z tego że Play ma super wydajność, jak najbliżej domu masz Plusa, który wg rankingów jest najwolniejszy. Nigdy nie należy wybierać jakiegoś pakietu tylko dlatego bo dają fajny telefon za 1 PLN z niedziałającym internetem. Nie pytaj się też o zdania na forach o takie rzeczy. Ktoś ma np Plusa, bo ma w domu pięć kart sim i jeszcze cyfrowy Polsat. Ktoś inny ma Playa, bo mieszka pod ich BTSem. Ktoś ma Orange, bo dostał z pracy taki telefon spłużbowy. Więc tu jest tak samo jak z racją która jest jak d...a - każdy ma swoją. Edytowane 8 Września 2019 przez benutzer 1 Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2019 (edytowane) Internet oraz połączenia. Może być bez MMS-ów. Mam Play 3 karty ale teraz mam NO LIMIT plus 10 GB na numer z pełną a potem kaganiec za 35 zł osoba. Teraz chcą mi zapodać 40 zł osoba ale internet 20 GB a potem koniec i do tego tata ma blokadę na SMS PREMIUM a tu nagle w nocy potrafi przyjść jakiś magiczny sms i 10 zł idzie z konta, gdzie tata nie wysyła żadnych sms konkursy czy inne pierdoły. A ktoś może się wypowiedzieć na temat Viking Mobile. Edytowane 8 Września 2019 przez kamil_18_19 Link to post Share on other sites
Recommended Posts