mrokness 0 Napisano 4 Września 2019 Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Cześć. Dysk jak w tytule, zewnętrzny usb 3.0 kupiony na początku roku. Powolnie zapełniany w okolicach 1 tb wypełnienia zaczął wydawać z siebie krótkie może pół sekundowe beepnięcia. W tej chwili opróżniam ten dysk kopiując wszystko gdzie się da i beepnięcie wystąpiło może ze 3 razy. Przy połowie zapełnienia dźwięki występowały dość często - > kilka na minutę. Jutro planuję go reklamować w jednym z media marketów. Ktoś coś wie o podobnym zjawisku? Czy lepiej nie ryzykować danych i próbować wymienić? Przy 1 TB wypełnienia dysk praktycznie zawsze przy dogrywaniu czegoś wydawał te dźwięki. Kurdę, może dograć jakich śmieci aby im udowodnić w sklepie że coś z nim nie tak bo teraz jak go już oczyściłem to jest całkiem cichy. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 4 Września 2019 Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Z tego co pamiętam, to ten dźwięk jest wtedy, gdy wyciągniesz kabel, czyli albo dostaje niewystarczająco prądu (np podłączony do przednich portów USB, lub słabej jakości długim przewodem USB), albo kabel jest poluzowany... wrzuć tabelkę SMART z CDI, jak możesz... Cytuj Link to post Share on other sites
mrokness 0 Napisano 4 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2019 (edytowane) Dodam że mam taki drugi dysk. i tamten działa ok w identycznych warunkach. i coś nie umiem dodać obrazka. Pewnie rozmiary <a href=https://zapodaj.net/fc7caff7fdb7d.jpg.html>hdd.jpg</a> Edytowane 4 Września 2019 przez mrokness Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 4 Września 2019 Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Ok teraz spróbuj wywołać kilka razy te dźwięki i wklej smart jeszcze raz po tym, zobaczymy co się zmieni... Najlepiej aby kilka razy były te dźwięki bez wyłączania hdd... tabelka smart przed i po... Cytuj Link to post Share on other sites
mrokness 0 Napisano 5 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Oddałem dysk. Ciekawe co powiedzą. Czy to wada czy cecha. Jak się coś rozwinie to napiszę. Może komuś się przyda. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts