Skocz do zawartości

Nie można zainstalować windows10 na nowym komputerze

Recommended Posts

Witam wczoraj złożyłem sobie nowy komputer wszystko się udało, po skonfigurowaniu BIOSu przystąpiłem do instalacji windows 10. Nagrałem na pendrive obraz systemu poprzez narzędzie ze strony Microsoftu . Ustawiłem botowanie z pendriva, instalacja się załadowała jednak po kliknięciu w przycisk "Rozpocznij instalację" po chwili komputer się zresetował. Próbowałem z innymi obrazami oraz z formatem dysku MBR i GPT. Wymieniłem też kość ramu na inną HyperX 8GB 2133Mhz i dalej to samo. Udało mi się zainstalować Windows 10 z płytki jednak po uruchomieniu wyświetla się napis czekaj na niebieskim tle i tak w nieskończoność.Wymieniłem też kartę graficzną na inną i dalej był ten sam problem. Kilka razy wyświetlił mi się błąd "Driver Power State Failure". Zainstalowałem Windows 7 z płytki i po zainstalowaniu sterowników USB wszystko jest ok. Więc chciałem przeprowadzić aktualizację do Windows 10 po pobraniu wybrałem czystą instalację i w trakcie ładowania systemu wyskakuje ten sam błąd "Driver Power State Failure". Więc postanowiłem jeszcze raz spróbować zaktualizować do Windows10 jednak bez podpiętych urządzeń USB i dalej ten sam błąd. Zaktualizowałem też BIOS do najnowszej wersji nic to nie dało. Podejrzewam ,że jest problem z płytą główną a dokładnie z USB Miał ktoś z was podobny problem ?

Specyfikacja:
AMD Ryzen 5 2600

Gigabyte b450m ds3h

2x4GB Ram Gskill 3200Mhz

Rx580 Nitro +

SSD ADATA 240GB

Chieftec CTG-500-80P

cały czas kręci się kółeczka na czarnym tle i nic.

miałem podobny problem 2razy 

1.okazało sie ze  coś z drukarka było nie tak a dokładnie odpiołem kabel od usb i instalacja powiodła sie 

2. okazało sie ze mam dysk hdd walnięty odpiołem i działa wszystko 

możne gdzieś masz podobny problem np klawiatura odpinaj zbędne rzeczy z usb dodatkowe dyski  zostaw tylko myszkę i zobacz 

Edytowane przez wojciechpiwo