fUKS5662 0 Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Witam wczoraj złożyłem sobie nowy komputer wszystko się udało, po skonfigurowaniu BIOSu przystąpiłem do instalacji windows 10. Nagrałem na pendrive obraz systemu poprzez narzędzie ze strony Microsoftu . Ustawiłem botowanie z pendriva, instalacja się załadowała jednak po kliknięciu w przycisk "Rozpocznij instalację" po chwili komputer się zresetował. Próbowałem z innymi obrazami oraz z formatem dysku MBR i GPT. Wymieniłem też kość ramu na inną HyperX 8GB 2133Mhz i dalej to samo. Udało mi się zainstalować Windows 10 z płytki jednak po uruchomieniu wyświetla się napis czekaj na niebieskim tle i tak w nieskończoność.Wymieniłem też kartę graficzną na inną i dalej był ten sam problem. Kilka razy wyświetlił mi się błąd "Driver Power State Failure". Zainstalowałem Windows 7 z płytki i po zainstalowaniu sterowników USB wszystko jest ok. Więc chciałem przeprowadzić aktualizację do Windows 10 po pobraniu wybrałem czystą instalację i w trakcie ładowania systemu wyskakuje ten sam błąd "Driver Power State Failure". Więc postanowiłem jeszcze raz spróbować zaktualizować do Windows10 jednak bez podpiętych urządzeń USB i dalej ten sam błąd. Zaktualizowałem też BIOS do najnowszej wersji nic to nie dało. Podejrzewam ,że jest problem z płytą główną a dokładnie z USB Miał ktoś z was podobny problem ? Specyfikacja:AMD Ryzen 5 2600 Gigabyte b450m ds3h 2x4GB Ram Gskill 3200Mhz Rx580 Nitro + SSD ADATA 240GB Chieftec CTG-500-80P Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 https://www.reviversoft.com/pl/blog/2013/03/driver-power-state-failure/ Cytuj Link to post Share on other sites
fUKS5662 0 Napisano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Czyli jest problem z jakimś sterownikiem tylko nie wiem teraz czy odsyłać płytę wymiana pomoże ? Cytuj Link to post Share on other sites
AdineX2 76 Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Twoja nowa płyta obsługuje tylko Windows 10. Musisz zainstalować dziesiątkę na dysku, który chcesz mieć w swoim komputerze. Możesz to zrobić np. z laptopa lub innego komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
fUKS5662 0 Napisano 2 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Dzięki za odpowiedź spróbuje dzisiaj zainstalować Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 2 Września 2019 Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Adine, jak to kiedy autor napisał "Zainstalowałem Windows 7 z płytki i po zainstalowaniu sterowników USB wszystko jest ok. " ? Cytuj Link to post Share on other sites
fUKS5662 0 Napisano 2 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2019 No oficjalnie AMD Ryzen nie wspiera Win7 jednak po zainstalowaniu łatki oraz kilku sterowników Windows 7 działa Cytuj Link to post Share on other sites
AdineX2 76 Napisano 2 Września 2019 Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Adine, jak to kiedy autor napisał "Zainstalowałem Windows 7 z płytki i po zainstalowaniu sterowników USB wszystko jest ok. " ?Nie rozumiem Cytuj Link to post Share on other sites
fUKS5662 0 Napisano 2 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Zainstalowałem WiN 10 na innym komputerze i przełożyłem dysk windows się ładuje i znowu ten sam błąd. Chciałem uruchomić system w trybie awaryjnym jednak kiedy się włącza cały czas kręci się kółeczka na czarnym tle i nic. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 2 Września 2019 Udostępnij Napisano 2 Września 2019 "Twoja nowa płyta obsługuje tylko Windows 10." - Adine, tak napisałeś, a autor bez problemu wgrał siódemkę. Oczywiście to nie jest ważne i nie ma co dyskutować. To nie złośliwość... Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 2 Września 2019 Udostępnij Napisano 2 Września 2019 (edytowane) cały czas kręci się kółeczka na czarnym tle i nic. miałem podobny problem 2razy 1.okazało sie ze coś z drukarka było nie tak a dokładnie odpiołem kabel od usb i instalacja powiodła sie 2. okazało sie ze mam dysk hdd walnięty odpiołem i działa wszystko możne gdzieś masz podobny problem np klawiatura odpinaj zbędne rzeczy z usb dodatkowe dyski zostaw tylko myszkę i zobacz Edytowane 2 Września 2019 przez wojciechpiwo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts