Numik 400 Napisano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Witam, kolega posiada wyżej wymieniony router i chciałby poszerzyć zasięg WiFi w domu. Jako, że ja się na sieciach praktycznie nie znam, nie wiem czy, na przykład, adapter Powerline od TPLina będzie bez problemu funkcjonował z routerem od Huawei. Kolega nie ma jakiegoś odgórnego limitu jeżeli chodzi o budżet, ale też nie chce niepotrzebnie wydawać dużo pieniędzy. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Powerline to zupełnie co innego niż repeater i do działania zazwyczaj wymaga pary od tego samego producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Aha. Jeżeli powerline odpada to jaki repeater mógłby zadziałać z tym routerem ? Cytuj Link to post Share on other sites
WPRD700 230 Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Ja używam Fritza i mogę nawet pochwalić: https://pl.avm.de/produkty/fritzwlan/ Można zrobić klasycznego repeatora, czyli Router -> Wifi -> Repeater -> Wifi -> Komputer albo Router -> Wifi -> Reapter -> LAN -> Komputer albo Router -> LAN -> Repater -> Wifi -> Komputer Co do powerline, to zazwyczaj kupuje je się parami, ale odradzam. Działają tylko na jednej fazie, poza tym podatne na zakłócenia w sieci i czasami ograniczona prędkość transmisji. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Zasadniczo praktycznie każdy repeater powinien zadziałać. Co do fritza to jego ceny zabijają choć nie bardzo wiadomo dlaczego się tak cenią. Najlepsza opcja to do istniejącego urządzenia podłaczyć po kablu coś w trybi access point i umieścić to coś w odpowiednim miejscu. Tyle, że w takim rozwiązaniu to już słyszę biadolenie że to wiercić trzeba albo coś.... Tu masz podane jak na tacy: https://digileaks.pl/4252-3-sposoby-zwiekszenie-zasiegu-sieci-bezprzewodowej/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts