Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Potrzebuję dysku zewnętrznego (najlepiej z zasilaniem przez usb) zeby nie było konieczności dodatkowego "okablowania" na archiwizacje danych w biurze.

Myśle ze 500GB będzie wystarczające.

Z tym, że w biurze na komputerach mamy różne systemy tj Windows XP oraz Windows 98 SE, i różne USB. 2.0, 1.1 ,a w najnowszym 3.0.

Znalazłem dyski Trescend i PQi H560 500GB czy są to dobre dyski na archiwizację?

Wielka prośba o pomoc, bo zależy mi na szybkim zakupie

Pozdrawiam

Zasilanie pod usb?

Jeśli masz chwilę na grzebanie to lepiej kup zwykłego HDD-ka

wyjdzie taniej.

Nie będziesz miał zbędnego kabla poza komputerem tylko W komputerze.

Odpowiednim Wyborem będzie WD green. Polecano mi go na tym forum w moim temacie :)

Ten PQI, o którym pisałeś jest dobry. Warto także rozejrzeć się za czymś od Seagate. Nie kupuj zwykłego HDD + kieszeń bo jest to niewygodne. Znajdź takiego zewnętrzniaka, który nie będzie potrzebował dodatkowego zasilania.

Znalazłem dyski Trescend i PQi H560 500GB czy są to dobre dyski na archiwizację?

Dyski tak samo dobre jak każde inne tego typu, ale w tej cenie kupiłbym coś z bardziej znanych firm jako producentów dysków:

WD, SEAGATE, TOSHIBA, SAMSUNG a nawet VERBATIM.

Chodzi o nazwę producenta 'opakowania' - SEAGATE lub WD robi na mnie większe wrażenie jak PQI.

A Trescend w ogóle go nie robi.

I tak naprawdę to...nazwa producenta 'opakowania' nie ma wielkiego znaczenia,

bo w środku może być ten sam model dysku twardego w każdym z nich. :menda:

Oczywiście, że jak ma być maksymalna wygoda to tylko na USB - takie gniazda są we wszystkich komputerach i nie będzie problemu z ich podłączeniem w każej chwili. :P

OCZYWIŚCIE zasilanie tych dysków będzie zawsze przez USB - nie masz się co obawiać o noszenie zasilacza do nich. :pajac:

Edytowane przez Frajer_Pompka

Jeśli nie znasz PQI to albo zwiększ swe doświadczenie albo zmień zainteresowania...

PQI to nie jest firma na poziomie WD czy SEAGATE w dziedzinie dysków twardych i tylko tyle miałem na myśli.

Jak to inaczej zrozumiałeś to znaczy, że NIC nie zrozumiałeś z mojej poprzedniej odpowiedzi i nie wymądrzaj się 'znaffco'. :pajac:

Edytowane przez Frajer_Pompka

SEAGATE lub WD robi na mnie większe wrażenie jak PQI

Robi na tobie a pewnie nigdy nie miałeś nic od PQI...

PS ja się nie wymądrzam tylko zwracam Ci uwagę a Ty wylej swoją frustrację gdzie indziej (bo w necie każdy kozak).