marceli_tar 0 Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witam serdecznie, Potrzebuję dysku zewnętrznego (najlepiej z zasilaniem przez usb) zeby nie było konieczności dodatkowego "okablowania" na archiwizacje danych w biurze. Myśle ze 500GB będzie wystarczające. Z tym, że w biurze na komputerach mamy różne systemy tj Windows XP oraz Windows 98 SE, i różne USB. 2.0, 1.1 ,a w najnowszym 3.0. Znalazłem dyski Trescend i PQi H560 500GB czy są to dobre dyski na archiwizację? Wielka prośba o pomoc, bo zależy mi na szybkim zakupie Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
olokos 19 Napisano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Zasilanie pod usb? Jeśli masz chwilę na grzebanie to lepiej kup zwykłego HDD-ka wyjdzie taniej. Nie będziesz miał zbędnego kabla poza komputerem tylko W komputerze. Odpowiednim Wyborem będzie WD green. Polecano mi go na tym forum w moim temacie Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Ten PQI, o którym pisałeś jest dobry. Warto także rozejrzeć się za czymś od Seagate. Nie kupuj zwykłego HDD + kieszeń bo jest to niewygodne. Znajdź takiego zewnętrzniaka, który nie będzie potrzebował dodatkowego zasilania. Cytuj Link to post Share on other sites
Frajer_Pompka 4 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Znalazłem dyski Trescend i PQi H560 500GB czy są to dobre dyski na archiwizację? Dyski tak samo dobre jak każde inne tego typu, ale w tej cenie kupiłbym coś z bardziej znanych firm jako producentów dysków: WD, SEAGATE, TOSHIBA, SAMSUNG a nawet VERBATIM. Chodzi o nazwę producenta 'opakowania' - SEAGATE lub WD robi na mnie większe wrażenie jak PQI. A Trescend w ogóle go nie robi. I tak naprawdę to...nazwa producenta 'opakowania' nie ma wielkiego znaczenia, bo w środku może być ten sam model dysku twardego w każdym z nich. Oczywiście, że jak ma być maksymalna wygoda to tylko na USB - takie gniazda są we wszystkich komputerach i nie będzie problemu z ich podłączeniem w każej chwili. OCZYWIŚCIE zasilanie tych dysków będzie zawsze przez USB - nie masz się co obawiać o noszenie zasilacza do nich. Edytowane 8 Czerwca 2011 przez Frajer_Pompka Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Jeśli nie znasz PQI to albo zwiększ swe doświadczenie albo zmień zainteresowania... Cytuj Link to post Share on other sites
Frajer_Pompka 4 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Jeśli nie znasz PQI to albo zwiększ swe doświadczenie albo zmień zainteresowania... PQI to nie jest firma na poziomie WD czy SEAGATE w dziedzinie dysków twardych i tylko tyle miałem na myśli. Jak to inaczej zrozumiałeś to znaczy, że NIC nie zrozumiałeś z mojej poprzedniej odpowiedzi i nie wymądrzaj się 'znaffco'. Edytowane 8 Czerwca 2011 przez Frajer_Pompka Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 SEAGATE lub WD robi na mnie większe wrażenie jak PQI Robi na tobie a pewnie nigdy nie miałeś nic od PQI... PS ja się nie wymądrzam tylko zwracam Ci uwagę a Ty wylej swoją frustrację gdzie indziej (bo w necie każdy kozak). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts