airborne82 60 Napisano 2 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Jestem na etapie kupna walizki hermetycznej na przechowywanie aparatu + szkiełek.W oko wpadło mi to...WALIZKAKtoś posiada?Może określić co tam się dokładnie zmieści?Body Canon EOS 7D, więc nie maluszek + grip, ładowarka i dwa aku.Do tego jeśli się uda wrzuciłbym tam szkiełka - 50 mm 1.8 i Sigma 70-300 f4-5.6 APO DG MACRO + być może jakieś w przyszłości.I teraz myślę czy cały wymieniony zestaw tam spokojnie wejdzie.Czy też: Kupić większy rozmiar Kupić dwie takie ( jedna na body i dodatki, druga na szkiełka ) FUNDUSZE : Ciężko mi określić ale w granicach 60-120 zł, wolałbym wydać mniej.PRZEZNACZENIE: Tylko do przechowywania sprzętu, więc funkcja kółek do przewożenia w teren zbędnaINNE WYMAGANIA: Certyfikat hermetyczności niewymagany, bardziej zależy mi na tej piance w środku, ma siedzieć sprzęt w środku a walizka gdzieś na szafie i tyle, co najwyżej żeby kurz nie wpadał. Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 2 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Masz tam podane wymiary 270x246x124 . Poukładaj sobie na stole swoje graty, dołóż z każdej strony po kilka centymetrów na jakaś gąbkę i zmierz ile całość zajmuje. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 3 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Masz tam podane wymiary 270x246x124 . Poukładaj sobie na stole swoje graty, dołóż z każdej strony po kilka centymetrów na jakaś gąbkę i zmierz ile całość zajmuje. Wychodzi że w takiej zmieści się moje body + aku + ładowarka + grip . Na szkiełka bym musiał kupić druga taką I właśnie teraz myślę... Czy kupić mniejsze by body z resztą było osobno a szkiełka osobno? Czy tez jedną większą w której zmieści sie wszystko razem, ale w razie kupna np dodatkowego szkiełka i tak by juz nie weszło. Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 26 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Szczerze, jeśli ma to być tylko do przechowywania sprzętu w domu to już bym wolał kupić jakiś tani plecak na sprzęt fotograficzny. Sam posiadam taki od ponad 10 lat i trzymam tam sprzęt jak wyjeżdżam na kilka miesięcy. Tylko po to aby wszystko było w jednym miejscu. Dodatkowo, w razie szybkiego wypadu, można po prostu złapać taki plecak i już mamy wszystko ze sobą. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts