jfxpompa 24 Napisano 1 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Witam ! Rozglądam się za monitorem 24' 144hz. Moją uwagę przykuły te dwa modele z tytułu (LG 24GM79G-B i BENQ ZOWIE XL2411). Który z nich jest lepszy ? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 2 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 - LG ma Free Sync, BenQ z tego co widzę nie posiada - w obu matryca TN (kiepskie kąty widzenia, odwzorowanie kolorów wypada lepiej na BenQ, różnica nie jest wielka) Jaką masz kartę graficzną? Jaki masz maksymalny budżet? Kiedy kupujesz? W co grasz? Może uda się znaleźć coś lepszego. Cytuj Link to post Share on other sites
mi.37 75 Napisano 3 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 (edytowane) Ja bym radzil tego od AOC 144Hz FreeSync 1ms no i matryca VA nie TN. https://www.morele.net/monitor-aoc-c24g1-4716156/ Zwróć uwagę że jest zakrzywienie 1500R, nie wiem czy ci odpowiada Edytowane 3 Lipca 2019 przez mi.37 Cytuj Link to post Share on other sites
jfxpompa 24 Napisano 4 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Mam 1080ti więc myślę,że da radę. Niezbyt mi odpowiada zakrzywiony monitor (chce zrobić stanowisko dwumonitorowe), mam budżet do ok.1000zł. Gram w cs:go, hurtworlda, chce ograć kilka tytułów aaa. Cytuj Link to post Share on other sites
mi.37 75 Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 W tej cenie jeśli nie chcesz zakrzywionego nic lepszego raczej nie znajdziesz, radziłbym tego LG ze względu na freesync, z tego co wiem w cs:go ma to duże znaczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Mam 1080ti więc myślę,że da radę. Niezbyt mi odpowiada zakrzywiony monitor (chce zrobić stanowisko dwumonitorowe), mam budżet do ok.1000zł. Gram w cs:go, hurtworlda, chce ograć kilka tytułów aaa. To tutaj z tych dwóch zdecydowanie ten LG. Posiada freeSync i działa dobrze z kartą zielonych. Tu masz listę monitorów i wyniki testów: lista. Tamten AOC też ma Freesync, ale działa dużo gorzej z karta zielonych. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts