Skocz do zawartości

Zestaw mini ITX do 2800

Recommended Posts

Cześć, 

Kumpel z pracy chce złożyć nowy komputerek. Nie ma jakiś specjalnych wymagań - żeby nowa FIFA działała, może w przyszłości odpalić Cyberpunka, czasami coś w Majce/ AE podziałać, internet, filmy/ bajki z córką oglądać. Chce to wszystko zamknąć w obudowie Fractal Node 202, ma to mało miejsca zajmować. 

• Zastosowanie komputera : od czasu do czasu gry, okazjonalna praca 3D, codzienne użytkowanie
  • Maksymalna kwota : 2800, może ze 100 zł więcej
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? : Lipiec
  • Których części potrzebuję : samą skrzynkę
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : nie
  • Rozdzielczość mojego monitora i model : full HD
  • Specjalne wymagania : 16GB RAM, CPU Intela, SSD około 500 GB, zamknięte w obudowie Fractal Node 202
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak
  • Własna propozycja zestawu https://www.morele.net/inventory/info/P3mPOM/
  • Inne : - 

Wstępnie coś takiego złożyłem. Idzie z ceny jeszcze zejść bez schodzenia do i3? Komp ma być złożony, jakby była możliwość raty 0% to super chociaż nie jest to konieczność. 

Pozdrawiam

Edytowane przez vandam

Próbowałem namówić na RX570 ale straszne uprzedzenie ma kumpel do GPU od AMD. Jeżeli chodzi o CPU - dla siebie był składał coś opartego na Ryzenie, ze względu na lepszą wielowątkowość, ale mu na tym za bardzo nie zależało, stąd decyzja o tej i5. Zestaw oparty o AMD byłby prawdopodobnie wydajniejszy i bardziej wszechstronny, jest jednak jeden minus - płyty główne micro ITX pod AM4 są dość drogie. Chociaż pewnie by się wyrównało biorąc procek tańszy od tej i5