vandam 128 Napisano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Cześć, Kumpel z pracy chce złożyć nowy komputerek. Nie ma jakiś specjalnych wymagań - żeby nowa FIFA działała, może w przyszłości odpalić Cyberpunka, czasami coś w Majce/ AE podziałać, internet, filmy/ bajki z córką oglądać. Chce to wszystko zamknąć w obudowie Fractal Node 202, ma to mało miejsca zajmować. Zastosowanie komputera : od czasu do czasu gry, okazjonalna praca 3D, codzienne użytkowanie Maksymalna kwota : 2800, może ze 100 zł więcej Kiedy zamierzam kupić komputer? : Lipiec Których części potrzebuję : samą skrzynkę Czy będę podkręcać sprzęt? : nie Rozdzielczość mojego monitora i model : full HD Specjalne wymagania : 16GB RAM, CPU Intela, SSD około 500 GB, zamknięte w obudowie Fractal Node 202 Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak Własna propozycja zestawu : https://www.morele.net/inventory/info/P3mPOM/ Inne : - Wstępnie coś takiego złożyłem. Idzie z ceny jeszcze zejść bez schodzenia do i3? Komp ma być złożony, jakby była możliwość raty 0% to super chociaż nie jest to konieczność. Pozdrawiam Edytowane 25 Czerwca 2019 przez vandam Cytuj Link to post Share on other sites
lokator_18 14 Napisano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Ciekawy wątek, będę składał podobny do 3-3,5k zł. Przydałoby się to rozpisać intel vs. amd (np. Ryzen 1600 + 1660 Ti) Cytuj Link to post Share on other sites
vandam 128 Napisano 27 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Próbowałem namówić na RX570 ale straszne uprzedzenie ma kumpel do GPU od AMD. Jeżeli chodzi o CPU - dla siebie był składał coś opartego na Ryzenie, ze względu na lepszą wielowątkowość, ale mu na tym za bardzo nie zależało, stąd decyzja o tej i5. Zestaw oparty o AMD byłby prawdopodobnie wydajniejszy i bardziej wszechstronny, jest jednak jeden minus - płyty główne micro ITX pod AM4 są dość drogie. Chociaż pewnie by się wyrównało biorąc procek tańszy od tej i5 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts