Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam chciałem się dowiedzieć który procek jest lepszy do gier,programowania i korzystania z multimediów.

AMD Phenom II X4 Quad Core 955 Black Edition zamontowany na płycie ASUS M4A78LT-M LE czy Intel Core i5 2500k zamontowany na płycie Asus P67 Sabertooth Rev. 3.0

Wypowiadajcie się bo kolega mówi że ten AMD jest lepszy.

Gość TheRedGuy

Jesli nie bierzesz ceny pod uwage... to tak bez watpienia I5 bedzie duzo lepsze.. przy uwzglednieniu forsy... to jakies 560 za AMD i 1350 za INTEL'a

Co daje ci jakies 790 PLN roznicy ... przy ograniczonym budzecie moze dojsc do systuacji gdzie AMD bedzie lepszym rozwiazaniem...

Co nie zmienia faktu ze wydajnosciowo porownujesz kompletnie rozne segmenty..

Roznica wydajnosci od pewnie gdzies 15% do 40%... na korzysc intela

Roznica w cenie ponad 140 %

Intel wydajniejszy... amd lepiej z wydajnoscia/cene*

*mowa o twoich zestawach- tu tez nie patrzymy na mobo

PS: to jakas prowokacja czy cos?

Witam chciałem się dowiedzieć który procek jest lepszy do gier,programowania i korzystania z multimediów.

AMD Phenom II X4 Quad Core 955 Black Edition zamontowany na płycie ASUS M4A78LT-M LE czy Intel Core i5 2500k zamontowany na płycie Asus P67 Sabertooth Rev. 3.0

Wypowiadajcie się bo kolega mówi że ten AMD jest lepszy.

<br><br>

To zależy od punktu widzenia kolegi, jesli myśli o wydajnym komputerze i nie chce na niego wydać kupę kasy to ma Racje bo teraz do tańszych komputerów tylko AMD ale jesli chodzi o wydajność i  mamy budżet ponad 2K to bez konkurencji jest i5 2500k, oczywiście wydajnościowo tez i5 2500k nie ma sobie równych w tym starciu i jest zdecydowanie wydajniejszy na dodatek bardzo dobrze sie kreci :)

Edytowane przez DomiHD2

Nad czym się tu w ogóle zastanawiać! Intel bije na głowę AMD w każdym z zastosowań.

W każdym z zastosowań ?? Nie sądzę posiadałem C2Q q9550 @4.0Ghz i kupiłem PHENOM II X6 1100T BE @3.9Ghz i moc obliczeniowa w grach jak i programach typu Adobe Photoshop Cs4 czy Vegas Movie Studio HD Platinum 2011 działa zdecydowanie lepiej i szybciej. :[[To niebyła wina kilku rdzeni więcej lecz jakości wykonania]

„Nawet trudna prawda nie jest aż tak trudna jak łatwe kłamstwo.”

- Terry Pratchett

Akurat z tych co wymieniłeś brałbym Intela :D

Ps. A tak wgl ciekawi mnie jakim budżet dysponujesz ? :menda:

Edytowane przez KingWitu

Nie bo on już kupił tego AMD z tą płytą co jest wyżej.A ja kupuje Core i5 2500k z płytą Asus P67 Sabertooth i się pytam bo on mówi że core i5 jest troszkę lepszy że np. W grach o kilka fps bd miał więcej.

Raczej duzo więcej i5 2500k jest nawet 40% wydajniejszy w zależności od gry czy tam aplikacji niz Phenom 955 na dodatek lepiej sie kreci

Edytowane przez DomiHD2