KifKick 1 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Cześć, zmagam się z dwoma problemami. Mianowicie: 1. Na moim monitorze czerwone elementy są strasznie "spikselowane". Tylko czerwone, inne barwy są w porządku. Dodatkowo, aby zobrazować problem dorzucam 2 zdjęcia - jedno ze starego monitora jak to wygląda, drugie z tego głównego (MSI Optix MPG27C). 2. Na moim monitorze coś się dzieje z cyfrą 0. Ma ona na sobie jakieś zabarwienia czerwieni lub niebieskiego. Nie mam pojęcia od czego to zależy, bo jak plik ma nazwę np. X1000, i dwa pierwsze zera są niebieskie, trzecie czerwone, to jak poprzesuwam plik z jednego pulpitu na drugi (czyli z głównego monitora na poboczny) i wrócę na ten główny, to one zmieniają swoją barwę (już wtedy jest czerwony, czerwony, niebieski). Również dorzucam fotki.Monitor: MSI Optix MPG27C (kupowany w grudniu 2018). Grafika: MSI GTX 970 (to raczej nie problem grafiki bo na drugim monitorze wszystko w porządku). Bawiłem się kablem, ale to nic nie zmieniło (DisplayPort bo korzystam z opcji 144hz). PROBLEM nr. 1: PROBLEM nr. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Elomin 65 Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 (edytowane) proponuję na początek sprawdzić kabel sygnałowy między kartą a monitorem, sprawdź odświeżanie na pulpicie i popatrz w opcjach czy nie masz powłączanych jakiś "opcji" pod gry Edytowane 23 Maja 2019 przez Elomin Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil369 54 Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 A spróbuj zrobić zdjęcia pikselom w przybliżeniu, gdy wyświetlają kolor biały. Ja w swoim MAG271CQR dopatrzyłem się 2 pikseli, z niepełnosprawnymi subpikselami przez co niektóre kolory są wyświetlane niepoprawnie. Trudne do wypatrzenia bez zooma. Może tu masz ten sam problem, tylko na dużo większą skalę. Albo spróbuj skonfigurować w MSI GamingOSD. Całkiem możliwa jest wada monitora. Kiedy się to pojawiło? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts