michal89chz 8 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) Witam. Szybkie dwa pytanka. Na płycie Gigabyte Z270 Gaming K3 mam: 1x GTX 1080 OC + 7700k OC 1x M.2 NVME SSD w porcie M.2 bezpośrednio w płycie, a chciałbym dołożyć drugi M.2 NVME x4 przez port PCIe x4 (adapter M.2) Brak jakichkolwiek SSD na SATA. Pytanie brzmi: Czy GPU, CPU i oba dyski bedą sie w jakikolwiek sposób nawzajem ograniczać ze względu na linie PCIe przy pełnym obciążeniu obu dysków + GPU i CPU ? Dyski to 2x Corsair MP510 1TB każdy. Drugi dysk M.2 NVME planuje włożyć w PCIE X4_2 (schemat niżej) Druga sprawa, czy ten adapter spowolni jeden z tych dysków w jakikolwiek sposób? Dzięki. Edytowane 21 Maja 2019 przez michal89chz Cytuj Link to post Share on other sites
StaingBat4 5 Napisano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 Adapter na pci nie powinien spowalniać Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 A ja mam pytanko, bo mam taki adapter z dyskiem M2 i powinien wylądować w to krótkie złącze na płycie, czy w takie co karta grafiki? (duże vs małe) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts